Citesc și nu-mi cred ochilor. Victor Ponta zice că după ce ajunge ce-o ajunge, ar cam păstra în funcție oamenii aflați și acum la conducerile SRI, SIE și BNR deoarece – vezi Doamne – aceste instituții nu sunt controversate.

Am să las la o parte asocierea prostească a BNR-ului cu serviciile de informații. Cel puțin teoretic, instituțiile citate se ocupă de chestiuni diferite, iar dacă practic situația ar fi diferită, atitudinea lui Victoraș este cu atât mai tâmpită. Nu mai vorbesc că despre SRI toată lumea simte nevoia să-și dea câte o părere, în timp ce despre BNR nici măcar specialiștii nu mai înțeleg mare lucru.

Revenind la părerea exprimată de dl. Ponta, am să afirm că este deplasată, imorală și chiar mincinoasă. Și asta pentru că serviciile de informații chiar sunt controversate, iar SRI-ul este printre cele mai controversate.

Nu mă gândesc doar la suspiciunile privind ascultările excesive și nelegale ale telefoanelor – fondate, dacă mă gândesc la procesul câștigat de Dinu Patriciu în februarie 2011 împotriva SRI, ci mai ales la lipsa de informații din zona crimei organizate, traficului de droguri, corupției din executiv, etc. Instituțiile statului nu dispun de informații care să conducă la limitarea acestor manifestări, în schimb, observăm cu toții clanuri de mafioți ce operează nestingheriți sau oameni politici ce nu se sfiesc să încaseze șpăgi consistente pentru a-și oferi serviciile.

Prin urmare, de acum și până după alegeri, securiștii pot să doarmă liniștiți: Ponta lucrează pentru ei. Ba mai mult, dacă tot nu au de ce se se teamă, ar putea să dea o mână de ajutor actualilor deținători ai puterii să o dețină și pe mai departe, că doar nu are ce să li se întâmple …

Și totuși, care este explicația declarației lui Victor Ponta ? Citind pe forumuri, observ că se acreditează din nou ideea că există o relație de subordonare a președintelui PSD față de Traian Băsescu. Nu cred așa ceva ! Asta a fost explicația când Ponta l-a dat afară din partid și de la Senat pe Mircea Geoană, ca să-i dea posibilitatea lui Băsescu să-și pună în loc omul său, pe Vasile Blaga.

De data asta, e vorba despre relația lui Ponta cu George Maior. Se știe că șeful SRI este nașul președintelui PSD, ori în România de azi, orice este posibil, mai puțin pretenția absurdă ca finul să-și dea nașul afară din serviciu, sau mă rog, din Servicii …

Scenariul nu-i nou. Dintodeauna, cel promovat în funcție face ce face și din prima zi după investitură, dă afară competenții și pune-n post câte un văr, un fin, un cumnat, etc. Nu văd de ce Victor Ponta ar face excepție.

Reclame