Unul dintre cotidienele craiovene, la sfârșitul săptămânii, făcu loc pe prima pagină Partidului Național Liberal, filiala Mehedinți.

Să nu creadă cineva că subiectul ar fi dat de vreo realizare organizatorică județeană. Nu, nici n-ar avea cum, deoarece primarii PNL-ului pleacă unul după altul la UNPR, iar responsabilii locali se mint frumos că vor veni înapoi chiar înainte de alegeri. Și nu se mint doar pe între ei, aceiași minciună o furnizează și către conducere.

Să nu credeți nici că prima pagină anunță vreo personalitate locală gata să intre în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Municipiului Turnu Severin. Nici în acest caz nu există preocupare, căci toată lumea admite că alegerile se vor câștiga de actualul primar PDL, Constantin Gherghe. Și atunci, dacă ăla va câștiga, ce rost mai are să te încontrezi cu el ? Dacă se supără ? Așa că mai bine mergem pe burtă, să nu-l deranjăm.

Așadar, pe prima pagină nimic despre vreun succes, cât de mic ar fi el.

În schimb, subiectul de pe prima pagină este dat manifestările erotico-isterice al cuplului politic Liviu Mazilu și Romulus Vâlcu – primul președinte, al doilea vicepreședinte al PNL Mehedinți. Cei doi, în loc să stea acasă dacă tot nu-și bat capul să implementeze „România Bunului Simț” în județul Mehedinți, se găsiră să petreacă în nu-ș-ce club de striptiz, exact sub nasul reporterilor și desigur, în văzul obiectivelor. De aici și până la prima pagină, nu mai fu decât un pas, pe care cei doi îl făcură repede-repede, să nu piardă timpul.

Cum se mai poate repara situația asta, este greu de imaginat. Sper că la nivel central se va lua măcar decizia eliminării celor doi dintre membrii partidului. Ar fi o minimă reacție în numele unui bun simț atât de des invocat. Iar pentru înlocuirea lor și a acoliților lor, nu mă îndoiesc că se vor găsi suficiente resurse.

Pe de altă parte, incidentul de la Severin trebuie să fie și un moment de evaluare a metodelor prin care sunt promovați în fruntea organizațiilor județene oameni de această categorie. Cei doi nu sunt la prima întâmplare de acest fel, iar severinenii își aduc aminte de scandalurile, bețiile și bătăile în care excelează liderii locali ai PNL – Mehedinți. Despre câteva dintre aceste aventuri, se poate citi pe Blogul lui Romeo Crîșmaru – jurnalist local, sau pe un portal local de știri, doar să faceți click pe link-urile propuse.

Iar dacă vrem să vorbim sincer despre această evaluare, este bine să știm că  acești oameni nu au fost aleși democratic în fruntea organizațiilor pe care au ajuns să le reprezinte, ci dimpotrivă, au fost impuși acolo în disprețul tendinței existente în filială, doar prin voința unuia dintre cei mai dubioși indivizi pripășit (sau poate impus și el) în structura de conducere de la nivel central a PNL. Este vorba de Mihai Voicu, vicepreședinte al partidului, om ce și-a asumat bunul mers al filialelor din Oltenia și „numărul doi în partid, după Crin” cum îi place lui să se recomande. Despre cum s-au creat premisele evoluției lui Mazilu, am mai scris și în noiembrie 2010, evident nu pentru a semnala că treaba merge prost ci doar pentru a sublinia acum, că am avut dreptate atunci.

Prin urmare, domnule Crin Antonescu și dragă prietene, dacă vreți să scăpați de mizeria din casă, nu vă limitați la o necesară curățenie la Mehedinți și prin alte județe atinse de boală, ci aruncați la gunoi și sursa murdăriei: Mihai Voicu. Nu de alta, dar cu tot efortul acestui individ, au mai rămas destui ce cred în România Bunului Simț, așa că poate le dați satisfacție …

Reclame