După cum se vede, clasa politică face față binișor la caznele la care o supune Realitatea TV: senatorii și deputații prezintă cu multă seriozitate știrile, își dau cu presupusul despre fenomenele meteo și își ascultă cu răbdare interlocutorii, fără să-i contrazică, atitudine de nebănuit cu doar o săptămână în urmă.

Micul spectacol pus la cale de Realitatea TV (cine o fi avut ideea ?) demonstrează încă o dată, că politicianul român este multi, super, pluri – valent ! Am văzut cum știe să dea cu mopul, cum știe să cânte pe la petrecerile organizate de el însuși, cum dă zăpada cu lopată ca să redea traficul pe autostradă, ba chiar și cum pune pomi în livada din spatele primăriei – ce-i drept, în gropi făcute de șeful de cabinet, înainte de a începe filmarea.

Nici nu mă îndoiam de astfel de performanțe, ba chiar sunt sigur că dacă interesele o vor cere, politicianul poate bate covoare în spatele blocului pentru un bătrân singur, poate face aprovizionarea unui student în sesiune (ca să stea ăla să învețe liniștit) și de ce nu ? – poate scoate la plimbare nevestele alegătorilor blazați, preocupați doar de vizionarea emisiunilor de dezbateri politice.

Și totuși, dacă mă uit la situația generală a țării, mă încearcă un sentiment de deznădejde. Spun asta pentru că – deși dragii noștri politicieni sunt buni în orice ipostază, de la femei de serviciu și gratargii de ocazie, până la redactori de știri și analiști politici – din nefericire nu sunt la fel de buni tocmai pentru îndeletnicirea lor de bază, de politicieni. După cum se vede, puterea de cumpărare scade de pe o zi pe alta, investiții nu se mai fac, corupția este în creștere, iar cursul a luat-o și el razna, probabil ca să demonstreze că nimic nu-i stabil în România …

Iată de ce, mă gândesc că ar trebui să folosim principiul enunțat în celebra emisiune „SCHIMB DE MAME” și să nu ne oprim la înlocuirea jurnaliștilor cu politicieni. Să mergem mai departe și să aducem jurnaliștii la Parlament, la Guvern și de ce nu ? la Președinție.

Gândiți-vă ! Cum ar fi o Cameră a Deputaților condusă de Saviana Russu în locul Robertei Anastase ? Cred că Saviana va număra voturi cu mai multă responsabilitate, nu mă îndoiesc ! Sau dacă Vasile Blaga i-ar lăsa locul lui Stelian Tănase ? Sau Tudor Mușat să meargă la Palatul Victoria în locul lui MR Ungureanu ? Dar dacă toți șefii de comisii parlamentare, cu tot cu birou permanent, cu chestori și cu vicepreședinți ar fi înlocuiți de reporteri, de cameramani, de mașiniști și de documentariști ? Hmm ? Nu-i așa că ar fi o necesară completare a frumosului spectacol organizat de Realitatea TV ?