Așa cum anticipam, Mișu Voicu anunță pe surse că în următoarele alegeri nu va mai candida în Dolj ci se va orienta către București. Pentru cine (mai) stă să-l asculte, pițifelnicul are și explicații: cică în ultimul timp, i-ar fi crescut așa de mult valoarea politică că nu mai poate activa în provincie ci doar la centru, la Capitală. Apoi mai zice că i-ar fi devenit indispensabil liderului Crin Antonescu, care nu mai poate mișca nimic dacă nu-i arată el înainte …

Evident, motivele sunt cu totul altele: sub cârmuirea sa, organizația PNL Dolj a ajuns de pe marginea prăpastiei (unde o dusese precedentul președinte Oprea) chiar pe fundul prăpastiei. Altfel spus, în condițiile din 2012, organizația PNL Dolj nu va mai putea genera nici măcar o poziție de deputat. În consecință, Mișu nefiind prost ci doar viclean, își pregătește o retragere strategică și o candidatură te-miri-pe-unde.

Sigur, până la alegerile parlamentare, PNL va trebui să se confrunte cu alegerile locale. Privind la ce se petrece acum în curtea păstorită de Voicu, Oprea și acoliții lor, îmi dau seama că nu vor mai reuși să obțină nivelul din 2008 sau măcar pe cel din 2004. Acum, lupta electorală a PNL Dolj a fost redusă de actualii săi conducători la o milogeală plângăreață la ușa PSD-ului: „dați-ne și nouă locuri pe lista voastră”

Așadar, o elementară logică organizatorică ar trebui să impună o evaluare a capacităților politice ale Voicului, dar și o analiză corectă a rezultatelor PNL Dolj în alegerile locale. Dacă astea s-ar face corect, s-ar înțelege și ce se întâmplă de fapt.