Deci Sorin Frunzăverde și Darius Vâlcov au plecat din Partidul Democrat. Primul a ajuns la PNL, al doilea la PSD. Fără îndoială, simetria opțiunilor celor doi pediști a fost îndelung negociată în USL, astfel încât fiecare dintre cele două partide să primească câte o jumătate. Cum Oltenia era deja roșie, cu sau fără Vâlcov, primarul de la Slatina a fost repartizat la PSD, iar Frunzăverde a ajuns la PNL.

În termeni fotbalistici, zicem că s-a făcut un transfer de senzație! De acum încolo, comentatorii sportivi și analiștii politici vor face nenumărate presupuneri și supoziții. Până la concluzia finală (care nu se știe dacă va veni), întrebarea este dacă transferurile se vor opri aici, pentru că jucători și echipe mai sunt. Și ca să ne batem cu o realitate ce pare să dispună de mai multă fantezie decât scenariștii SF din subordinea lui Spielberg, iată și câteva exemple posibile:

1.    În urma conflictelor cu Gelu Vișan și Antonie Solomon, Radu Berceanu își dă demisia din PDL și se înscrie în PNL. Întrucât candidaturile pentru Consiliul Județean și Primăria Municipiului Craiova s-au decis deja, fostului președinte PD îi va reveni misiunea de a-i susține financiar și organizatoric pe cei din PSD. Mihai Voicu aplaudă decizia lui Berceanu pe care o califică drept „înțeleaptă”, apoi își confirmă anunțata retragere la Centru, unde va deveni șeful ierarhic al lui Berceanu.

2.    Ca urmare a ascensiunii fără precedent a USL în municipiul și județul Cluj, Emil Boc demisionează din PDL și se înscrie în PNL după ce Victor Ponta îi refuză înscrierea la PSD. Fostul prim-ministru își motivează hotărârea explicând că doar din partea USL mai poate câștiga Primăria Clujului. Va fi primit cu urale și va începe de îndată campania electorală, în tandem cu Horia Uioreanu ce va candida pentru președinția Consiliului Județean.

3.    Elena Udrea convoacă o conferință de presă unde încadrată de Lucia Varga din partea PNL și Rovana Plumb din partea PSD, denunță abuzuri inimaginabile la care a fost supusă de către președintele Băsescu aproape un mandat. Anunță că fiind prea ușoară se va retrage din politică până când devine grea.

4.    În fine, Traian Băsescu demisionează din funcția de președinte pentru a avea timp să-și pregătească cum se cuvine candidatura din partea PNL la primăria orașului natal, Basarabi. De ce Basarabi ? Simplu, la Constanța nu-l lasă Mazăre, care mai vrea un mandat.

P.S. Mai zilele trecute, o cunoștiință cu orientare pro-pedistă îmi lăuda virtuțile fără seamăn ale primarului Vâlcov. Nu l-am contrazis, nu pentru că aș fi de altă părere, ci pentru că știu prea bine cum orice discuție pe această temă ajunge invariabil la concluzia că „e drept, Băsescu al nostru nu este bun, dar nici Antonescu al vostru nu-i mai breaz, ca să nu mai vorbim despre Ponta al lor …” Astăzi l-am sunat ca să-l întreb dacă-și menține părerea despre idolul său. Mi-a replicat că sunt obraznic !!!