Vă amintiți ? Zilele trecute apăruse zvonul unor negocieri între PNL și Gheorghe Falcă, primarul Aradului, privind orientarea edilului către liberali, cu tot cu candidatură. Zvonul avea și un parfum de credibilitate, mai ales după primirea cu surle, trâmbițe și onoruri de care se bucurase camaradul său de bandă, dl. Sorin Frunzăverde.

Din fericire, dezmințirile nu au întârziat ! Toată floarea liberală s-a jurat că nu poate fi vorba de primit Gheorghe Falcă în partid, pentru că ar avea bube-n cap, dosare de cercetare penală precum și relații de rudenie cu banditul de Băsescu. S-a dat și un comunicat de presă, ce până azi-dimineață mai putea fi citit pe site-urile PNL din țară. Spre seară, comunicatul a dispărut, dar asta-i o altă poveste …

Eeeeee și uite așa, toată lumea s-a calmat ! Falcă nu va fi primit în partid ! E bine ! E foarte bine ! Numai că nici nu se așternu bine uitarea peste acest zvon răutăcios, că realitatea ne lovi cu putere: de fapt, în loc să-l primească pe Falcă, îl primiră pe socru-său, pe Seculici !

După cum știm, cei doi aveau un scandal în familie: se certau pentru că ăl bătrân ar fi vrut să candideze la președinția Consiliului Județean, iar ginerică (fiind și președintele în exercițiu) nu vroia să-l lase. Cică ar avea altul, mai bun.

Și pentru că certurile din casa omului ajunseseră să fie știute în tot târgul, PNL s-a hotărât să intervină, nu cumva să se petreacă vreun socrucid tocmai acum, înainte de alegeri. Așa că-l mulțumiră pe Seculici cât ai zice Falcă: ce nu-i dă PDL-ul, îi dă PNL-ul ! Apoi îl primiră în partid și îi încredințară demnitatea candidaturii pentru președinția CJ-ului …

Acum nu ne mai rămâne decât să vedem felul în care va fi prezentat noul transfer. Nu mă îndoiesc că ni se va vorbi din nou despre omul politic remarcabil, despre fostul ministru cu experiență, despre înaltul funcționar competent, bla & bla.

Pe de altă parte, știm cu toții că primarul Gheorghe Falcă este cercetat și pentru că în 2004 ar fi atribuit din partea Primăriei Arad nu mai puțin de cinci contracte, în valoare totală de sute de milioane de euro, chiar lui … Gheorghe Seculici. Evident, contractele s-au atribuit fără licitație, ca de la ginere la socru.

Acum, faptul că cei doi au fost parteneri de mânereli și probabil sunt parteneri și de dosare, pare să nu mai conteze deși chiar liderii USL Arad spuneau într-un comunicat de presă de acum două-trei zile că:

… am atras atenția de nenumărate ori asupra procedurilor dubioase de atribuire a lucrărilor publice, câștigate în mod constant de firmele apropiate PDL. Unele dintre aceste firme au semnat contracte de zeci, sute de milioane de euro cu instituțiile conduse de PDL. În timp ce aceste firme au prosperat utilizând contracte publice și bani publici, am observat împreuna cu cetățenii ca liderii PDL Arad s-au îmbogățit peste măsură, au acumulat mari sume de bani în conturi și și-au construit vile de lux.

Termin de citit și mă întreb: Care să fie firmele apropiate de PDL Arad ? Despre ce lideri PDL o fi vorba ?