2013 03 24 Scena vaporului 01Ce se petrece acum în curtea PDL-ului nu poate decât să mă bucure. Sper să continue în același stil, cu contestații, înjurături printre dinți și amenințări de răzbunare. Și dacă tot nu se înțeleg, să solicite instanțelor de judecată să le facă dreptate. Iar dacă nici instanța nu le va oferi alinarea (că de ! Monica Macovei nu a finalizat reforma justiției), să divorțeze apoi să-și facă partide noi ! Este clar, Partidul Democrat zis și Liberal trăiește vremuri interesante.

Și pentru că aceste vremuri interesante au fost anunțate chiar de la tribuna Marelui Congres, vreau să atrag atenția asupra formei aleasă de organizatori pentru pupitrul vorbitorului. Fără îndoială, ea trimite la o provă de vapor – adică partea din față a vaporului.

Ideea (a cui o fi fost ?) mi se pare excelentă ! Utilizând acest element de scenografie, toți vorbitorii de la Congres păreau niște marineri trimiși de căpitan să gesticuleze nițel la prova, pentru ca apoi să revină cuminței pe punte. Evident, fără ca vreunul să sesiseze situația !!!

2013 03 24 Scena vaporului 02
Iată-l pe Băsescu: marțial, konducător, dând indicații prețioase despre cum și pe cine trebuie să voteze ăia micii adunați în sală.

2013 03 24 Scena vaporului 03

Toader Paleologu, imparțial ca tot pedistu’, spunând tuturor de ce-i bună Elena Udrea. Păcat !

2013 03 24 Scena vaporului 04

Elena Udrea și Emil Boc, ultimele tandrețuri la prova, înainte de inevitabila scufundare. O bucată din vaporul – pupitru se vede în stânga.

2013 03 24 Scena vaporului 05

Și cu voia dumneavoastră, ultimul pe lista de fotografii în scena balconului, Vasile Blaga – câștigătorul Congresului.

În orice caz, băsiștilor nu le-a fost suficient nici măcar acest tertip.