2013 04 12 Basescu la Digi

Într-o emisiune la televiziunea Digi 24, comentând ultimul sondaj comandat de Adevărul, președintele Traian Băsescu își etalează din nou veleitățile de prezicător. De această dată, la concurență cu Mama Omida, domnia sa nu ne spune ce va fi, ci ce nu va fi:

„Pot să vă spun cine nu va fi președintele țării. Niciunul dintre cei patru politicieni. Nu pot să vă spun mai multe, dar clar niciunul dintre politicieni.”

Afirmația publică făcută de președintele României ar trebui să pună pe gânduri multă lume și nu doar dintre politicieni.

Dacă este adevărat, înseamnă că Băsescu recunoaște deschis inutilitatea votului popular și a procedurilor electorale prevăzute de legile României, prin care populația își desemnează reprezentanții. „Nu contează votul vostru !” este mesajul lui Băsescu. Altfel spus, nu contează ce votează oamenii cu opinie, ci contează ce manevre subterane fac ei, manevre despre care – nu-i așa ? – președintele „nu poate să ne spună mai multe …” Cred și eu că nu poate să spună mai multe, căci ar însemna să ne explice cum se încalcă legile și de către cine, cum se fac manipulările, care sunt actorii farsei naționale prin care se alege președintele României.

Dar pot să admit și că afirmația lui Băsescu nu este adevărată. În acest caz, situația nu este cu nimic mai bună, pentru că deși am avea un stat de drept în care alegerile funcționează normal, președintele ales – adică tocmai fructul presupusei normalități – este mai degrabă un om care confundă dorințele sale cu un viitor pe care nu-l mai controlează, sau chiar un biet mitoman căruia îi place să înșire povești fără noimă prietenilor de beție în vreo cârciumă de cartier.

Din nefericire, oricare dintre cele două situații i s-ar potrivi Băsescului, nouă nu ne poate fi mai bine …

P.S. Sper că dl. Ponta nu o să se supere pentru că l-am vorbit (adică l-am scris) de rău pe președinte.

Sursa foto: captură de pe site-ul www.digi24.ro