2013 06 04 GVB 01

Un pic mai devreme mi-a fost dat să aud (grație unei televiziuni, căci din lipsă de timp auzim și nu mai vedem) că Gigi Becali, trebuie grațiat, neapărat !

De ce ? Simplu, deoarece situația în care se găsește „bietul om” ar fi motivată printr-o persecuție politică și nicidecum prin efectul unei decizii a justiției.

La această concluzie (sic !) s-a ajuns investigând opțiunile românilor, folosind un instrument sociologic, adică un sondaj. Conform rezultatelor comunicate, peste jumătate dintre intervievații sondajului, sunt de părere că nea Gigi suferă o nedreptate prin condamnarea pe care o ispășește.

Ideea promovată de sondaj nu este nouă. Ea este rezultatul firesc al unei pregătiri anterioare, căci nu doar majoritatea românilor exprimă această părere ci și majoritatea bărbaților de stat ai țării în care trăiesc aceiași români.

De exemplu, Victor Ponta, adică prim-ministrul României (o țară aflată într-o acută criză – nu doar economică – ci și socială) a comunicat întregii țări că are o simpatie profundă pentru recent-condamnatul Becali. Cică simpatia domniei sale nu ar avea legătură cu justiția …

Nici Crin Antonescu nu s-a lăsat mai prejos: de la înălțimea poziției de Președinte al Senatului României, domnia sa ne declară că are „un sentiment de profundă tristeţe şi solidaritate” față de condamnarea escrocului. Ce să zic … tristețea am înțeles-o, deoarece prin acțiunea justiției ne-am trezit cu un parlamentar mai puțin în armata USL-ului. Dar solidaritatea ? Cu Becali ??? De unde până unde, căci Antonescu nu are nimic în comun cu specia din care face parte Becali: condamnat, pușcăriabil, de fapt un dubios plimbat de ani de zile prin instanțe …

La rândul său, Valeriu Zgonea – uitând probabil că este Președintele Camerei Deputaților – regretă situația cu care se confruntă Becali, care-i „un om deosebit, cu credință în Dumnezeu” … Nimic de comentat !

În fine, Biserica Ortodoxă Română nu a vrut să lase treaba nelămurită, așa că l-a trimis pe Varsanufie Prahoveanul – e piscop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, să țină slujbă la Penitenciar.

Prin urmare, reacția poporului după poziționarea principalilor lider politici și religioși nu s-a lăsat așteptată iar procentul celor ce-și doresc grațierea lui Gigi a depășit baremul psihologic al celor 50 de procente.

Mult, mare, prea mare ! Atât de mare, că nici nu vreau să mă gândesc la eventualitatea unui referendum pe acest subiect … Mi-e teamă că participarea la vot a românilor ar fi superioară, nu doar fostului Referendum pentru demiterea președintelui Băsescu, ci și viitorului Referendum referitor la adoptarea Constituției, dovedind astfel că interesul majorității populației este aplicat pe chestiuni lipsite de semnificații și că nu are nicio legătură cu interesele României.

Iată de ce, le-aș spune tuturor susținătorilor lui Becali că prin declarații și poziționări, au intrat într-un joc periculos, deoarece în scurt timp Traian Băsescu va fi chemat să dea socoteală. Motive ar fi destule, începând cu vechea poveste a vânzării flotei României și continuând cu nenumăratele acțiuni îndreptate împotriva intereselor naționale ale românilor și României. Nu mai vorbim despre fapte pe care astăzi nu le cunoaștem încă, dar – nu mă îndoiesc – le vom afla în anii ce vor urma.

Și atunci, nu aș vrea să văd un film în oglindă, cu formatori de opinie prin televiziunile pro-băsiste ce vor susține îndârjiți nevinovăția Băsescului, așa cum se susține azi nevinovâția lui Becali. Nu aș vrea să văd nici reportaje cu trimișii Patriarhului ce nu se vor sfii să-l viziteze și să-l susțină. Nu aș vrea să asist la chemări la mitinguri de iubire pentru fostul președinte.

De fapt, nu aș vrea să văd sondaje cu Băsescu la peste 50 de procente.

Reclame