Paranoia PD-ului a ajuns la cote maxime. În lipsă de teme (deși puteau să meargă la Cotroceni să bea un șpriț cu Băse), s-au agățat de porcăria comisă de câțiva derbedei la Liceul Dimitrie Bolintineanu din București, îmbrăcată de presă în titluri senzaționale de tip „fraudă la BAC”, etc.

Ca urmare, dna. Raluca Turcan cere nici-mai-mult nici-mai-puțin, reluarea probei de limba română din examenul de bacalaureat. Cică doar așa candidații la examen au șanse egale în desfășurarea și pe mai departe a examenului. Nicio vorbă despre cei profesorii audiați, sigurii în măsură să ofere explicații pentru situația creată. Dacă ar fi sincer preocupată, dna. Turcan ar cere autorităților abilitate să meargă până la capăt în putreziciunea care domnește în învățământul românesc. Dar pentru asta, ar trebui ca înainte de orice altceva să-și asume răul făcut în perioada de guvernare …

Revenind la Bac, nu știu cum și în ce fel și-a dat examenul cu pricina dna. Turcan la vremea dumisale, dar i-aș atrage atenția că astăzi, în sălile de examen din România au fost aproape 150.000 de absolvenți de liceu. Este drept, nu toți s-au pregătit în același fel, dar asta se va vedea după afișarea rezultatelor. Nu mă îndoiesc însă, că mulți dintre candidați s-au pregătit cu asiduitate pentru acest examen.

A gândi că toți acești elevi trebuie să șteargă cu buretele o zi pentru care s-au pregătit și în care s-au comportat ca niște veritabili candidați, mi se pare o dovadă de infantilism, depășit poate doar de o imensă cantitate de populism. Chiar dacă cineva ar lua-o în serios pe doamnă, tot nu ar fi posibil, deoarece miercuri și vineri sunt prevăzute alte probe, iar majoritatea combatanților s-au pregătit pentru un bacalaureat ce începe luni și se încheie vineri.

De fapt, dna. Turcan își bate joc cu bună știință de munca a mii de copii ce s-au prezentat azi în examenul de bacalaureat cu speranțe și încredere. Este regretabil că politicienii se folosesc de astfel de întâmplări pentru a fi prezenți pe scena politică.

Nu mă mir că partidul lor nu a găsit soluții pentru reforma învățământului atât timp cât a deținut nestingherit puterea, după cum nu mă mir că în opoziție fiind, sunt capabili doar de idei proaste prezentate în jalnice comunicate de presă.

De fapt, varianta propusă de Partidul Democrat poate intra cel-mult în vreo competiție premiată cu Trofeul lui Gâgă.

Reclame