2013 07 Predoiu

Era o vorbă într-unul din filmele lui Sergiu Nicolaescu: cine mișcă, mișcă mort. Prin contrast, uite că PD-L-ul lui Blaga, așa mort cum zicem că e, s-a apucat să miște și l-au băgat în partid pe Cătălin Predoiu.

Odată ce s-a văzut înăuntru, fostul ministru s-a pus pe vorbit, explicându-și opțiunea. Cică nu mai poate sta deoparte în timp ce „țara noastră este făcută praf de niște iresponsabili”. Înduioșătoare responsabilitatea dlui. Predoiu, dar eu cred că domnia sa a rămas încremenit în proiectul domnului Boc, unde era nici mai mult nici mai puțin decât membru al guvernului, în poziția de ministru al justiției ! Îmi pare rău că nu mai ține minte, dar în acea perioadă țara chiar a fost făcută „praf” de niște iresponsabili lipsiți de curajul necesar pentru adoptarea unui plan de măsuri ce ar fi contracarat instalarea crizei economice.

Dacă ar fi făcut-o, guvernul de atunci ar fi făcut viața mai ușoară pentru milioane de români, dar i-ar fi redus șansele lui Traian Băsescu de a fi reales. Între bunăstarea națiunii și realegerea Băsescului, dl. Predoiu și prietenii săi au optat pentru continuitatea președintelui. Unii ar numi asta iresponsabilitate. Ei zic că dimpotrivă !!!

Acum, toate astea contează mai puțin. Măsurile ce nu s-au luat atunci, nu se mai pot lua acum.

P.S. Ca să nu pierdem din vedere și alte nuanțe, despre evenimentul de ieri mai trebuie spus un lucru: prin opțiunea sa, dl. Predoiu mărește lotul foștilor miniștri din cabinetul Tăriceanu ce au ales o evoluție politică sub steagul trandafirului portocaliu.

Pe ceilalți îi mai știți ? Nu ? Uite-i aici: Mircea Cinteză, fost Ministru al Sănătății, Mona Muscă, fost Ministru al Culturii, Gheorghe Flutur, fost Ministru al Agriculturii, Ionuț Popescu, fost Ministru de Finanțe.

Nu-i mai pun la socoteală pe Dacian Cioloș, fost Ministru al Agriculturii și pe Lazăr Comănescu, fost Ministru de Externe, primul plecat comisar la Bruxelles, al doilea plecat ambasador la Berlin dar ambii la recomandarea Băsescului. Și nici pe Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanțe, atât în guvernul Tăriceanu cât și în guvernul Boc.