2013 07 Bomba

De multă vreme mă întreb: dacă tot facem eforturi pentru a ne alinia la densitatea de prostituate, la consumul de droguri, la orientări sexuale atipice precum și la alte „valori” promovate de feluriți propagandiști, de ce nu ne-am alinia și la producția de atentate ? Că doar avem condiții, după cum se vede, cât cuprinde !

Ei bine, la această întrebare retorică, astăzi s-a găsit un fel de puță să ne dea răspunsul, așa că a organizat un atentat cu bombă la Universitatea din Iași.

Este adevărat, când vorbim de bombe și de atentate, gândul ne zboară la New York, Boston sau Londra, sau după caz, la Tel Aviv, Kabul sau fâșia Gaza.

După cum se vede, nimic nu-i mai greșit !

De ieri încoace, Iașiul a devenit o capitală a atentatelor, chiar dacă bomba moldoveanului nu suferă comparație cu suratele sale mai zgomotose de pe aiurea. Știm, bomba de la Iași nu a produs pagube materiale și nici nu s-au pierdut vieți omeneși, slavă Domnului. Din câte s-a aflat, bomba a produs ceva zgomote și sperieturi, în special în rândul studentelor. Spre cinstea lor, studenții au fost mai viguroși și l-au imobilizat pe atentator …

Dar, ca să folosim o expresie dragă studenților, bomba nu știe carte. Prin urmare, ca orice altă bombă cu bun-simț, l-a rănit ușor pe atentator – nu foarte grav, ci doar cât să-l scoată din circuitul atenatorilor și să-l facă bun de predat poliției.

O fi fost destul ?

Ascultând succesiunea știrilor de azi, m-am gândit că România noastră se integrează în Europa. De acum, în numele civilizației, putem avea parte de atentate în Universități, iar dacă lucrurile merg bine, vom avea atentate și pe Calea Ferată (pe model spaniol) sau chiar pe liniile de autobuze interurbane (model indian, mexican, columbian, etc.) De ce nu, atât timp cât serviciile (adică SRI) sunt ocupate să descifreze fraudele de bacalaureat sau alte găinării de cartier ?

Până la urmă, buletinele de știri ne-au calmat … Am aflat că atentatorul moldovean nu are treabă cu Al Quaeda și nici măcar cu Mișcarea Populară. Din fericire, băiatul cu pricina era doar un bolnav psihic, un rocker de la Iași.

Așa că nu-mi pot înfrâna curiozitatea: dacă azi am avut parte de un atentat la Iași, într-o universiatate, ce se va întâmpla mâine, dacă atentatele vor fi organizate de maneliști, prin satele din țară, în discotecile sătești ?

Brrr !!!

Reclame