2013 08 Bradisteanu

Fără supărare, dar observând evoluția cazului, întrebarea este cât se poate de firească.

Să recapitulăm: dl. Brădișteanu s-a dus în Turcia, să-l consulte pe Florin Cioabă. Ca tot omul, am crezut că dom’ profesor s-a trezit cu o numeroasă delegație la poartă care l-a convins să facă deplasarea cu obișnuitele argumente „foșnitoare”. Până aici nimic ciudat. În definitiv, dacă îți poți permite să aduci o celebritate la căpătâiul unui om bolnav, de ce să nu o faci ?

Când colo, nu-i așa ! Nu membrii comunității l-au rugat (și convins) pe distinsul chirurg în a face deplasarea în Anatolia ci însuși președintele Băsescu. Mai mult decât atât, dacă în urma vizitei se lua o decizie în acest sens, autoritățile din țară pregătiseră și avionul SMURD, astfel încât deplasarea bolnavului să se fi făcut fără incidente. Conform presei, această cerere fusese făcută de același Traian Băsescu !

Prin urmare, asistăm la o desfășurare de forțe de mare anvergură, ca să nu zic la actele și acțiunile unui adevărat comitet pentru situații de urgență, coordonat după câte se pare de președintele Băsescu !

Poate cineva să explice de ce se petrec toate acestea ? Evident, dl. Florin Cioabă este un om cu multă influență și nu mă îndoiesc că pe această influență se bate multă lume. Totuși, spectacolul organizat în jurul acestui eveniment este cu desăvârșire deplasat.

Mi s-ar părea normal ca autoritățile implicate să ofere opiniei publice explicațiile necesare, începând cu Președinția.

Reclame