2013 08 Florin Cioaba

Florin Cioabă a murit. Dumnezeu să-l odihnească și să-i ierte păcatele.

Într-un astfel de moment, se pot spune multe lucruri și chiar se spun. În ce mă privește, voi încerca să vă aduc aminte despre un episod petrecut au aproape doi ani în urmă, când Regele Mihai al României a fost invitat să țină un discurs în Parlament.

Într-o reacție pe cât de necontrolată pe atât de lipsită de caracter, dl. Ioan Oltean, deputat și PD-ist de frunte, s-a trezit vorbind și spunând că:

„Mi se pare deplasat faptul că Regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului. Dacă mâine vine și regele Cioabă și ne cere același lucru ?”

Asocierea nefericită făcută de fruntașul PD-ist cu atât de multă ușurință, a determinat și un răspuns din partea dlui. Florin Cioabă pe care am să o reproduc aici:

„Am constatat cu stupefacție faptul ca vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, s-a folosit de numele meu pentru a-si manifesta nemultumirea vizavi de invitarea Majestatii Sale Regele Mihai in Parlamentul Romaniei la data de 25 octombrie 2011. Consider că orice comparație între mine și Majestatea Sa Regele Mihai I al României este nepotrivită și neavenită.

Majestatea Sa a fost șef de stat într-o perioadă extrem de grea și de tulbure pentru România. Titlul meu de rege al romilor este recunoscut, și este normal să fie așa, doar de către membrii etniei rome, în vreme ce Regele Mihai este recunoscut ca suveran de catre toti românii și, implicit, si de catre noi, romii”.

Pentru reacția în sine dar și pentru mostra de bun-simț oferită atunci cu atâta generozitate, eu cred că acum, dl. Florin Cioabă merită toate gândurile bune.