2013 08 Regele urmarit

Cu mai bine de o lună în urmă, la Bibliteca Națională din București, sub organizarea Consiliului Național pentru studierea Arhivelor Securității a avut loc vernisajul expoziției „Regele Urmărit – Mihai I al României în dosarele Securității”.

Materialele întocmite de istoricii Mihai și Oana Demetriade, vorbesc despre supravegherea la care a fost supus Regele României de către statul comunist, timp de decenii. Sunt prezentate copii după măsurile de lucru întocmite de Securitate, planurile de compromitere a Regelui sau presiunile exercitate asupra unor persoane sau instituții pentru a nu mai sprijini sau gira acțiunile Familiei Regale. Simpla parcurgere a expoziției demontează poveștile țesute de autoritățile vremii în jurul personalității Regelui Mihai.

Iată de ce am inițiat demersurile pentru ca această expoziție extraordinară să poată fi vizionată și la Craiova. Craiovenii, la fel ca toți cetățenii țării, trebuie să știe cum au fost mințiți și care au fost instrumentele folosite de statul comunist pentru promovarea minciunilor.

Astfel, mulțumită sprijinului oferit de dl. Ioan Prioteasa, Președintele Consiliului Județean Dolj, începând de vineri 23 august Muzeul Olteniei va fi gazda expoziției, timp de o lună. Vernisajul va avea loc pe data de 23 august, ora 17.00.

Mulțumesc și pe această cale directorului Muzeului Olteniei dl. Florin Ridiche precum și istoricilor CNSAS Mihai Demetriade și Oana Demetriade, fără de care evenimentul acestui sfârșit de săptămână nu ar putea să aibă loc.

Reclame