Navigând pe net pentru o documentare, am nimerit pe un site (probabil al Mișcării Populare) unde se face apologia lui Băsescu într-un fel inedit, pe care nu îl cunoscusem până acum. Nu râdeți ! Este vorba de un articol intitulat chiar ca în titlul meu, respectiv: „Cine sunt băsiștii ?”

După întrebare urmează și câteva răspunsuri. De fapt, urmează câteva mostre de slugărnicie și obediență, cum rar mi-a fost dat să văd după 1989. Citindu-le, mi-am adus aminte de ședințele de UTC de pe vremea răposatului, că la PCR nu am apucat, din fericire. Pe atunci, capacitatea de a-l lăuda pe Ceaușescu era considerată o virtute, iar cel ce putea cânta, picta sau încropi versuri (de omagiu, desigur) devenea un artist recunoscut și putea emite pretenții pentru o casă de serviciu, excursii în străinătate, limuzină neagră și pensie babană.

Mizerabila specie de lăudători de atunci nu a dispărut, ci doar s-a adaptat noilor realități. Cea mai bună dovadă o găsiți chiar pe site-ul ce vi l-am propus, dacă aveți răbdare să citiți. Dar, pentru că acum trăim într-o țară în care libertatea cuvântului încă mai există, îmi permit să fac o completare la articolul scris de băsiști despre băsiști.

Așadar, ce ne spune textul băsist ?

Băsiștii au gândirea limpede, independentă și liberă, se bazează pe fapte, rațiune și logică, nu se lasă manipulați de propagandă, bigotism, prejudecăți, ură, fanatism și alte dogme, nu se lasă controlați de mass media sau de opinia publică.

Ei bine băsiștilor, nu-i așa !

De fapt, băsiștii au o gândire înceată și încețoșată, prizonieră a limitelor impuse chiar de mentorul lor, Băsescu. Faptele nu au importanță, rațiunea este înlocuită de dogme iar logica de absurd. Adevăratul băsist nu gândește pentru că Băsescu gândește în locul lui. Orice abatere de la regulile impuse, constituie o fărădelege. În fine, băsiștii nu se lasă controlați de mass-media ci încearcă necontenit să o controleze chiar ei. Cât privește opinia publică, ea este bună doar dacă le dă dreptate și votează cu Băsescu sau cu candidații lui Băsescu.

*          *          *

Dacă mai doriți să găsiți și alte texte băsiste, nu ezitați să contactați site-ul, aici ! În orice caz, o constatare se impune: la întrebarea „Cine sunt băsiștii ?” răspunsul este unul singur: Mișcarea Populară !