2013 11 20 Tribune stadion national

S-a terminat meciul și odată cu el s-au încheiat și încercările României de a se califica pentru Campionatul Mondial din 2014.

Rezultatul ăsta nefericit ar putea avea și o parte bună dacă vom înțelege că fotbalul românesc este o mizerie și că astăzi plătim pentru luxul de a fi lăsat această treabă pe mâna unora precum Pițurcă, Mitică Dragomir, frații Becali, Mircea Sandu, etc. Sigur, nu mă gândesc la bietul scor din această seară, ci la incapacitatea României de a se reintegra prin calificare într-o elită mondială.

Poate că se vor găsi unii care să mă contrazică. N-au decât ! Oricât m-ar contrazice, eșecul de astăzi confirmă degradarea fotbalului românesc în special dar și a sportului românesc în general.

Nu vreau să mai continui pe acest subiect. Nu mă îndoiesc că în zilele ce vor urma, toată națiunea se va grăbi să-și exprime un punct de vedere.

În schimb, aș vrea să observăm că dincolo comentariile ce se vor face în aceste zile, rezultatul naționalei și atitudinea lui Pițurcă ne mai oferă o lecție – foarte interesantă ! – despre deficitul bugetar și despre cât de rău este acesta.

Să mă explic:

Obiectivul meciului de astăzi a fost calificarea echipei naționale la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014. Pentru atingerea acestui obiectiv, ar fi trebuit să obținem un rezultat convenabil nouă, respectiv 2 – 0 (sau 4 – 1) în favoarea selecționatei României.

După cum s-a văzut, scorul a fost de 1 – 1. Prin urmare, echipei noastre i-au lipsit nu mai puțin de 3 (trei) goluri pentru a-și atinge obiectivul.

Adică în bugetul acțiunii de azi, pentru a consemna succesul calificării erau necesare patru goluri. S-a dat doar unul ! Conform unui calcul simplu, diferența este de trei goluri. Aceste trei goluri sunt chiar „deficitul” de care vorbeam mai devreme. Chiar dacă în termenii propuși de aritmetică, rezultatul de azi este un eșec (este clar că România nu va fi reprezentată la Campionatul Mondial), responsabilii din fotbalul românesc nu vor ezita să îl prezinte ca pe un succes.

Altfel spus, dacă acceptăm că deficitul bugetar este ok, astăzi ar trebui să ne bucurăm și de calificarea României la Campionatul Mondial de Fotbal.

Dar calificarea este o minciună, nu-i așa ? Și atunci, deficitul bugetar, ce este ?

P.S. Acum vreo două zile, Pițurcă declara că dacă nu va obține calificarea, se va retrage la o mânăstire. Nu am vreo nădejde, dar încă mai sper să nu ezite în respectarea promisiunii făcute.

Citește și: Pleacă, Pițurcă !

Reclame