2014 01 Coada la carne

Probabil vă aduceți aminte bancurile cu securiști de pe vremea lui Ceaușescu. Iată unul dintre ele, un pic mai jos:

Se zice că într-o dimineață geroasă de iarnă, în dreptul unei alimentări de cartier începuse să se înfiripe o scurtă coadă, în așteptarea mașinii cu carne. Se pune primul, se pune al doilea, se pune al treilea … Vâzând cum se îngroașă coada, unul din ei prinde curaj și începe să se vaiete: că nu se găsește de mâncare, că e frig în casă, că nu se dă benzină … Cel de lângă el, așteptă ca primul să-și termine văicăreala, apoi începu și el: că s-au scumpit toate, că în occident este libertate … Dar nici nu apucă să zică prea multe, că primul scoase o legitimație, i-o băgă sub nas și îi spuse:

– Nu faci nicio mișcare ! Sunt locotenent de Securitate, așa că mă vei însoți la prima secție de Miliție !

– Nici să nu te gândești, replică cel de al doilea. Eu sunt căpitan de Securitate, așa că dumneata o să vii cu mine la prima secție.

În timp ce locotenetul se certa cu căpitanul, cel de al treilea așezat la coadă se apropie de cei doi și le spuse șoptit:

– Atenție, băieți ! Sunt colonel de Securitate, așa că vă ordon: stați mai răsfirați băieți, stați mai răsfirați …

Haios, nu ?

Ei bine, bancul ăsta îmi veni în minte văzând că doi inculpați din dosarul „Fraudă la referendum”, și-au recunoscut deja vina. După cum se știe, în acest dosar sunt inculpați nu mai puțin de 75 de cetățeni, unul dintre ei bucurându-se de o certă notorietate: vicepremierul Liviu Dragnea.

Revenind la cei doi, observăm că poartă același nume de familie, respectiv Preduț Marian și Preduț Simona. Mi s-a părut un pic ciudat, așa că după un pic de documentare, aflu că cei doi alcătuiesc o singură familie, fiind soț-soție. Până aici toate bune, dar ciudățenia abia acum vine: cei doi inculpați, chiar dacă sunt uniți la biserică – fac parte din partide politice diferite: unul de la PC, altul de la PNL !

Asta demonstrează fără dubiu că ordinele de răsfirare se execută, nu se discută !

P.S. Fotografia de mai sus îi aparține dlui. arhitect Andrei Pandele.