2014 01 14 CA plus VP

A mai trecut o zi din mandatul lui Băsescu și – totodată – putem spune că a mai trecut un moment important în relațiile dintre PNL și PSD !

Sincer, mă bucur pentru că declarația comună Ponta-Antonescu i-a lăsat în off-side pe toți cei care clamau inevitabilitatea divorțului în familia USL.

S-a găsit destulă maturitate politică: cei doi copreședinți au lăsat totul la o parte și au reafirmat cele mai importante două decizii luate de alianță: prima, instalarea lui Victor Ponta în poziția de prim-ministru și totodată confirmarea capacității de lucru în comun pentru cele două partide. Cea de a doua, candidatura lui Crin Antonescu pentru funcția de președinte al României.

Nu mă îndoiesc că pentru atingerea celui de al doilea obiectiv, vor contribui și milita cel puțin la fel de mulți PSD-iști, pe cât de mulți liberali au contribuit și militat pentru primul obiectiv.

Nu pot să închei fără a trece în revistă reacţiile opoziției:

După anunțul celor doi co-președinți, Elena Udrea s-a nervozat peste măsură și a anunțat încă odată că „Antonescu vinde PNL-ul și abdică de la principiile de centru-dreapta”. Nu am înțeles niciodată de ce această persoană duce grija principiilor, mai ales grija principiilor de dreapta. Nu de alta, dar pe acolo pe unde sălășuiește madame, nu sunt principii ci doar interese.

Nici Cătălin Predoiu nu se lasă mai prejos de tanti Udrea ! Într-un evident impas, fostul ministru al justiției susține că Antonescu ar fi disperat … Măi nene, lasă-ne ! Se vede cu ochiul liber că cel disperat este chiar Predoiu ! Și – între noi fie vorba, are și motive: pe sondaje, distinsul camndidat al PD-ului, nu intră în turul II dintr-un motiv simplu: Antonescu ar câștiga copios, cu mai bine de 60 %.

La rândul său, Mihai Răzvan Ungureanu (candidatul unui partid despre care nu știm prea multe) este revoltat de-a dreptul ! Domnia-sa crede doar că Antonescu nu este bun. Auzi la el !!! Nu aduce argumente de nici-un fel, dar susține cu maximă superficialitate: „Atributiile unui presedinte, conform actualei Constituții, nu pot fi date pe mâna unui personaj politic precum Antonescu”. Este ca și cum ar spune că la ei la partid, au hotărât că pătratul este triunghi …

Alți lideri ai opoziției ? Cu tot respectul, dar nu se văd: Diaconescu –PPDD are alte probleme decât opoziția și se bate mai degrabă pentru supraviețuire politică …

În ce privește UDMR, merită salutată intenția lor de a nu mai propune un candidat pentru alegerile prezidențiale. O astfel de hotărâre va simplifica disputa electorală în interesul general !

Doar Băsescu nu zice nimic. Hm, cucul nu s-a sculat, încă …

Și dacă mă bucur încă odată, motivul este că miroase a victorie.  Da, da: victorie !