2014 02 10 Ruperea

Despre ruperea USL se vorbește chiar înainte ca alianța să fi fost făcută. Cu toate astea, uite că nu s-a întâmplat nicio rupere. În ciuda celor ce-și doresc desființarea alianței, USL continuă să reziste.

În schimb, pe fondul discuțiilor despre unitatea dreptei și alte bla-blauri dintr-ăstea, PDL-ul se rupse de mai multe ori. Mihai Răzvan Ungureanu, fu primul exemplu. Desigur, mulți vor spune că fostul prim-ministru nu ar avea vreo treabă cu PDL-ul. Haida-de ! Omul a fost propus în fruntea guvernului chiar de Traian Băsescu – pe atunci președintele de facto al partidului.

Dar chiar dacă ar fi așa, uite că s-a produs și cea de a doua ruptură, mai evidentă de această dată: Elena Udrea, însoțită de un mic grup de anonimi au plecat de la PDL pentru a se înscrie în anterior-alcătuitul Partid al Mișcării Populare, un fel de „doi-într-unul”, fiind atât partid cât și mișcare.

În concluzie, vă rog să observăm că discuțiile despre ruperea USL fac bine: cu cât se vorbește mai mult despre asta, cu atât PDL devine mai mic. Iar dacă tot vorbim despre rupturi și separări de partide politice, atunci PDL-ul este cel mai rupt …

Reclame