2014 02 27 CA

Decizia lui Antonescu de a se retrage din USL merită salutată! Nu doar că a adus o necesară clarificare doctrinară, dar a și băgat puțină adrenalină în organizațiile județene, în special prin ălea mai adormite. Observ cu bucurie cum multă lume și-a dat seama că urmează alegerile. Nu doar alegerile pentru Parlamentul European dar mai ales alegerile pentru Președinția României.

Pe de altă parte, retragerea din alianța cu PSD-ul trebuie dusă până la capăt. Nu este suficient ca doar miniștrii, secretarii de stat și șefii de agenții guvernamentale să plece din guvern, pentru că guvernarea nu înseamnă doar aparatul central. Prin urmare, pentru ca efectul să fie complet, este necesară retragerea tuturor liberalilor din aparatul guvernamental, începând cu prefecții și terminând cu directorii instituțiilor deconcentrate, instalați pe criterii politice în urma acordului cu PSD.

Știu, decizia a fost ca în plan local organizațiile PNL și PSD să poată încheia alianțele pe care și le doresc. Mai mult, observ cum încep să curgă anunțuri de frăție venite în special din județele controlate de PSD. Și totuși, aici se ascunde un fruct otrăvit. Nu mă îndoiesc că în scurt timp, PNL va constata că acești oameni (pe care acum crede că se poate baza) vor fi pesedizați cât se poate de repede.

Chiar dacă vor exista pierderi, putem fi siguri pe cei ce vor rămâne !