2014 05 PNL

Încă nu a trecut o săptămână de la anunțarea rezultatelor obținute de PNL în alegerile pentru Parlamentul European.

Și totuși, în această săptămână s-au întâmplat foarte multe lucruri, dintre care cel mai important rămâne că președintele Crin Antonescu a demisionat. Fără îndoială, asta s-a petrecut ca urmare a presiunii exercitate de declarația sa că va demisiona dacă PNL nu va depăși 20 %. Nu a depășit 20 % chiar dacă acum, în 2014 a depășit procentul obținut în 2009. Nu înțeleg de ce această demisie s-a petrecut în contratimp cu demisia prim-vicepreședintelui Klaus Iohannis și nici de ce demisiile respective nu au fost precedate de o analiză completă a rezultatelor obținute. Sau numai Antonescu e de vină ?

Apoi ne-am trezit cu o nouă tentativă de fuziune cu Partidul Democrat. Cea veche s-a consumat în 2007 și după cum ne aducem aminte s-a încheiat prin înscrierea în partidul lui Băsescu a tuturor celor care au promovat ideea respectivă. Speram sincer să fie de învățătură pentru toată lumea. Uite că nu a fost …

Oricum, întâmplările interesante nu s-au terminat, sunt sigur. Necazul este că fiind prinși în vâltoarea evenimentelor, membrii Partidului Național Liberal au uitat ce înseamnă să fii liberal.

Prin urmare, vă propun să citiți un text redactat în 1923. Pe atunci Partidul Democrat nu exista, că de abia se înființase Partidul Comunist. Deși mai are puțin și împlinește 100 de ani, este valabil și acum …

Legea luptătorului liberal

  • Liberalul este om liber şi generos. El luptă împotriva oricărei asupriri şi se jertfeşte pentru întărirea credinţei strămoşeşti, consolidarea şi fericirea Patriei sale.
  • Liberalul este om de onoare şi de cuvant. El judecă orice situaţie în lumina adevărului, iar convingerile sale le împărtăşeşte tuturor, fără ascunzişuri.
  • Liberalul este omul faptelor şi al gândurilor curate. El preţuieşte deopotrivă sănătatea trupească şi sănătatea sufletească.
  • Liberalul se împotriveşte oricăror acte de risipă, de abuz, de favoare, de cruzime sau de distrugere.
  • Liberalul nu face nici o deosebire de rasă, de avere, de clasă socială. El este cuviincios şi îngăduitor faţă de toatălumea, respectând credinţa, munca, experienţa şi avutul altuia.
  • Liberalul este pătruns de spiritul de echipă. Ca să poată să comande, el învaţă mai întâi să asculte.
  • Liberalul este luptător politic plin de avânt şi sincer democrat. El dispreţuieşte minciuna, reaua credinţă, invidia, patima, dezordinea şi ura.
  • Liberalul este îndrăzneţ în cele bine chibzuite. El nu fuge niciodată de răspundere.
  • Liberalul este bun român. El îndeplineşte cu conştiinciozitate îndatoririle cetăţeneşti în ajutorul semenilor aflaţi în nevoie şi primejdie.
  • Liberalul este plin de însufleţire în orice muncă, urmându-şi cu dârzenie ţelul: libertate, dreptate şi – prin proprietate – bunăstare pentru toţi.
Reclame