2014 06 22 Comunicat AP

Înclin să cred că da. Sau chiar dacă nu se fac pe șpagă, atunci se fac pe pile. În orice caz, este clar că nu se fac pe competență, iar dovada este aspectul Comunicatului de presă emis de Președinția României chiar azi. Cine vrea să-l vadă în original, clic aici.

După cum se vede și în imaginea de mai sus, din formatul prezidențial trimis azi în redacții și în lume, lipsesc diacriticele. Acestea sunt înlocuite cu diverse pătrățele, liniuțe și alte semne. Explicația este foarte simplă: în original, textul a fost redactat utilizând un editor de texte (Word sau altul). Apoi, documentul a fost convertit din formatul doc folosit la redactare, în format pdf. În fine, ceea ce a rezultat urmând această procedură sofisticată, a fost inserat pe site-ul Președinției României. Problema este că cei care s-au ocupat de această lucrare nu s-au mai obosit să verifice lucrarea făcută.

Asta înseamnă că salariații de la departamentul de comunicare al Președinției nu și-au făcut treaba pentru care sunt plătiți. Cauza cea mai probabilă este lenea, incompetența, neglijența sau toate acestea la un loc.

Știu că unii vor găsi scuze pentru asta, iar alții vor susține că este ceva lipsit de importanță. În ce mă privește, felul în care arată comunicatul oficial mă face să cred cu teamă că toți funcționarii de la Cotroceni sunt la fel.

Sper totuși că prin celelalte departamente ale Administrației Prezidențiale s-au amestecat și oameni de calitate. Nu de alta, dar Președinția României are atribuții în Securitate Națională, Afaceri Europene și Politică Externă. Dacă și aici sunt la fel de competenți ca la Comunicare, începem să înțelegem de ce merg lucrurile atât de prost, nu doar pentru țară ci și pentru șeful statului.

P.S. Probabil că și scurt-circuitul SPP-ului în cazul Bercea-Băsescu, nu-i altceva decât o altă dovadă de lene, incompetență, neglijență. Dar vom vedea …