Pozele cu Elena Udrea la Paris au stârnit mai multă învolburare decât dacă aceeași Elena Udrea apărea în costumul Evei, fugind despletită pe poarta Cotrocenilor, cu Băsescu azvârlind cu pahare goale după ea.

Dar de ce atâta tevatură ?

Privind fotografiile, observăm că nu sunt făcute de fotografi profesioniști (așa cum zicea Elena Udrea) ci dimpotrivă. Orice om care a ținut un aparat de fotografiat în mână, o să-mi dea dreptate: fotografiile sunt neclare, au o rezoluție mică, sunt prost expuse, samd. Aceste „necalități” se petrec datorită faptului că s-au folosit aparate de fotografiat neprofesionale.

Probabil că cele luate de sus provin din camere de supraveghere, despre care știm că sunt montate peste tot în marile orașe. Celelalte, făcute la nivelul solului, sunt luate chinuit, probabil cu aparate de mici dimensiuni sau chiar camere montate pe autoturisme, ca să fie ușor de disimulat în peisajul general.

2014 10 Elena la Paris 02

  • Datorită înălțimii de la care este luată, pare să fie o fotografie făcută de o cameră de supraveghere orientată pe intrarea / ieșirea dintr-un magazin.

2014 10 Elena la Paris 01

  • Asta e o fotografie făcută în trafic, în timp ce grupul de doamne aștepta la semafor să traverseze. Probabil că este luată cu o cameră montată în parbrizul unui automobil.

Concluzia mea este că fotografiile nu sunt făcute de fotografi profesioniști ci de profesioniști în ale filajului. Asta înseamnă că – întradevăr ! – anumite servicii sunt implicate, poate chiar cele franceze și românești, după cum spune chiar Băsescu.

Dar de aici încolo, totul devine foarte interesant, pentru că nu pot crede că un serviciu de informații francez se apucă așa, tam-nisam, să o fileze pe Elena Udrea și asta cu nouă luni înainte de alegerile în care aceasta candidează.

Evident, operațiunea serviciilor s-a făcut din cu totul alte motive, așa că am dreptul să mă întreb: subiectul filajului era Elena Udrea sau Alina Bică ? Sau amândouă ?

Un răspuns este greu de dat acum, dar nu mă îndoiesc că în viitorul apropiat vom afla mai multe. Nu doar despre adevăratele relații (de afaceri) dintre cele două doamne cât – mai ales – despre circulația banilor din șpăgile Microsoft, bani despre care tocmai Băsescu zice că nu sunt la Cocoș ci ar fi blocați pe undeva, prin Elveția.

Asta ar explica și nervozitatea extremă dovedită de Băsescu în ultimele zile dar și atacul – până acum inexplicabil – la adresa SIE și a altor servicii de informații. Ceva mă face să cred că actualul președinte va spune în curând tot ce știe despre afacerea Microsoft. Doar că o va face în fața anchetatorilor.

P.S. După acest episod, cred că se impune din nou pentru PNL să stopeze tratativele și negocierile cu PMP și Elena Udrea. Indiferent de avantajele electorale ce ar rezulta, cred că este mai necesar ca oricând delimitarea de acest mediu toxic și coroziv. Măcar până-și termină DNA-ul treaba …