Vă mai aduceți aminte că Traian Băsescu a fost întrebat cum se va plăti creditul de 1.000.000 euro contractat la CEC pentru achiziția moșiei de la Nana ? Răspunsul lui a fost de tipul „minte cum respiră”: cică rata nu-i prea mare – doar 5.000 euro pe lună – iar fiica sa Ioana fiind notar, și-o va putea permite.

Și totuși, 5.000 de euro plătiți în fiecare lună timp de zeci și zeci de ani, nu-i o treabă ușoară nici pentru cei mai destoinic notar dintre notari.

Mai mult decât atât, terenul este sub un sechestru impus de DNA, deci nu poate fi folosit și nu va produce nimic până când litigiul nu va fi stins. În acest fel, o posibilă sursă de venituri (reprezentată de producția agricolă de pe teren) nu va exista.

Sigur, nu duc eu grija Băseștilor, că doar au dovedit că știu să se descurce. Probabil că acum or avea ceva bani puși deoparte și deocamdată se țin de plățile lunare, dar peste câțiva ani, datele s-ar putea schimba, mai ales că un pensionar care-și petrece timpul postând pe Facebook nu mai poate exercita la fel de multe influențe ca un președinte jucător …

Tot ce sper este ca acest credit să nu fie aruncat cu discreție în găleata cu credite neperformante ale CEC-ului. Nu de alta, dar CEC-ul este o bancă publică și nu una privată.

P.S. Între timp, s-a dovedit că rata nu-i „doar” 5.000 de euro pe lună. Conform datelor furnizate chiar de Ioana Băsescu, rate depășește 30.000 lei , deci este vreo 6.800 de euro pe lună.