2015 09 Primaria Craiova

Cu ceva timp în urmă, Primăria Craiova s-a decis să înceapă niște lucrări pentru a dezvolta diferite rețele de utilități publice. Nu-i nimic rău în treaba asta, dimpotrivă.

Doar că o parte din lucrări urmează să traverseze și terenuri aflate în proprietate privată iar lucrările publice municipale se pot face doar pe domeniul public. Ca să rezolve problema, un gânditor din primărie a găsit și soluția: proprietarii de terenuri vor fi „rugați” să renunțe la drepturile lor de proprietate asupra terenurilor, donându-le municipalității. Nu mă îndoiesc că același gânditor, dacă ar fi trăit în primii ani postbelici nu s-ar mai fi încurcat cu rugăminți, ci ar fi propus împușcarea nenorociților de proprietari, urmată de o justă confiscare a averii.

Ca și cum abordarea marxist-leninistă a chestiunii proprietății nu-i suficientă, Primăria propune celor dispuși să-și doneze proprietatea după un interval orar bine stabilit. Astfel, donatorii de terenuri ar trebui să se prezinte la ghișeul primăriei de luni până joi, începând cu ora opt dimineața, dar nu mai târziu de patru și jumate după-masa ! Și care nu vine la timp nu mai poate să doneze, trebuie să vină a doua zi !

Lăsând gluma la o parte, două întrebări rămân fără răspuns. Prima: de ce primăria nu încearcă să cumpere terenurile în cauză ? A doua: de ce primăria nu a solicitat proiectantului o soluție care să nu conducă la o astfel de situație ? Nu aș vrea să cred că răspunsurile pot însemna lipsă de respect pentru proprietate combinată cu incompetență. În orice caz ne-am afla, în atitudinea Primăriei se citește și o doză de nostalgie după vremurile în care transferul de proprietate de la individ la stat se făcea fără prea multe farafastâcuri …

Pentru cei care vor să se delecteze personal cu comunicatul aflat pe site-ul Primăriei Craiova, le propun un click aici.

 

 

Reclame