2015 09 21 Ponta Fenechiu

Observ tot felul de lideri ai noului PNL întrecându-se în a-i cere demisia lui Victor Ponta. Motivația lor are și un argument: primul-ministru a fost trimis în judecată.

Pretențiile lor ar fi legitime dacă ar fi avut același comportament atunci când Relu Fenechiu – deși era trimis în judecată – a fost propus de PNL pentru demnitatea de ministru al transporturilor.

Dar nu ! Pe atunci, aceiași care astăzi îi cer demisia lui Ponta, vorbeau despre prezumția de nevinovăție care trebuie să-i fie acordată lui Fenechiu. Evident, au continuat să vorbească despre asta chiar și după condamnare. Cică nu era definitivă ! Au continuat să vorbească și după ce condamnarea a devenit definitivă ! Cică s-a petrecut o eroare judiciară !

Ca fapt divers, îmi aduc aminte că Fenechiu a fost obligat să demisioneze din guvern după ce a fost condamnat ! Iar decizia nu i-a fost impusă de PNL ci de șeful său din guvern.

De ce or mai vorbi acum ? Singura explicație poate fi dorința lor de a produce cât mai multe exemple pentru predarea noțiunii de „politicianism” la SNSPA.