2015 12 Consiliul Local

Ei bine, nu ! Pentru luna asta, ca să nu se lase mai prejos, primăria Craiovei a pus la cale o mărire consistentă și pentru indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Oltenia SA.

Astfel, conform voinței primăriei, membrii Consiliului de Administrație nu vor mai fi plătiți cu doar 1.800 lei pe lună, suma fiind considerată insuficientă. Din acest motiv și pentru prevenirea lipsurilor în care bieții oameni trăiesc, s-a propus majorarea acestor indemnizații cu cca. 35 %, ajungându-se la un mult mai confortabil 2.400 de lei pe lună.

2015 12 Compania de Apa

O fi bine ? O fi rău ? Cert este că acțiunea este justificată de Compania de Apă prin faptul că responsabilitățile membrilor Consiliului de Administrație sunt … complexe, după cum se vede și în imaginea de mai sus. De fapt, cred că este vorba de altceva: vin sărbătorile și domnii membrii ai Consiliului de Administrație au nevoie de mai mulți bani pentru pomul de Crăciun.

Nu ar fi rău să cunoașteți și fericiții beneficiari ai acestor sporuri grase. Ei sunt: Gheorghe Adrian, Ghencioiu Marian, Tecu Dumitru, Dumitru Silviu Ionel, Dincă Aurel, Ilie Virgil Daniel și Cîmpeanu Adriana. Pentru cine nu știe, să spunem că sunt cu toții oameni care fac parte din sistem, adică sunt oricum angajați ai Primăriei, Consiliului Județean, sau activiști ai partidelor reprezentate în cele două consilii.

În final, pun o întrebare retorică: credeți că prezența acestor oameni în Consiliul de Administrație de la Compania de Apă, este determinată de profesionalism sau de apartenența la rețelele politice din oraș ?

P.S. După ce citește articolul, serviciul de imagine al primăriei ar face bine să nu vină cu scuze și explicații pe această temă. De preferat ar fi să dea publicității și detaliile privind mărirea salariului Directorului General al Companiei de Apă. Nu de alta, dar cifra care se vehiculează în presă (14.000 lei lunar) este mai mare chiar și decât salariul lui Moș Crăciun.