Așa cum spunea și viceprimarul Craiovei, dl. Dan Dașoveanu, pentru deszăpezirea Craiovei s-a muncit din greu, toată noaptea. Drept să spun, nici nu aveam vreo îndoială, mai ales că Poliția Rutieră a amendat societatea de salubritate a primăriei tocmai pentru că nu și-au făcut datoria din prima zi, așa cum aveau obligația. Eforturile s-au văzut, iar astăzi, majoritatea străzilor importante erau curățate. Este drept că o mână de ajutor a dat și bunul Dumnezeu, care nu doar că a oprit ninsoarea, dar a dat și un pic de soare …

Prin urmare, am ieșit din strada principală și m-am dus să arunc o privire prin cartierele orașului, curios fiind cum stă treaba și pe acolo. Ce am văzut pe teren, vă împărtășesc și dvs., precizând că pe aceste străzi trăiesc câteva sute de familii de craioveni, cu toții plătitori de taxe și impozite, ca și ceilalți craioveni.

Strada Pescarusului 02

Strada Pescărușului este foarte aproape de intrarea în Craiova dinspre București

Strada Pescarusului

Tot pe strada Pescărușului, un cățel păzește o căruță ! 

Strada colt cu strada Pescarusului

Depășim cățelul și vedem o stradă urcă într-o pantă destul de accentuată. Nu poți să treci cu vederea cât efort au făcut oamenii din zonă pentru a-și clădi case frumoase !

Strada Zorilor

Și pentru că tot am pomenit despre câinii din cartier, mai sus iată-i și pe cei de pe strada Zorilor ! Mult mai activi și mai dinamici … Cum au auzit motorul, au și venit în întâmpinare !

Strada Cantonului

Am mers mai departe pe strada Cantonului. Se găsește în cartierul Bordei, imediat după barieră.

Strada Drumul Ungurenilor

Și tot în zonă, este și strada Drumul Muntenilor. Înzăpezită și ea, că doar nu putea să facă vreo excepție …

Strada în cartierul Bordei 02

O stradă oarecare din același cartier Bordei, mi-a atras atenția cu numărul foarte mare de stâlpi. Vreo opt doar în cadrul acesta. Dacă foloseam un obiectiv mai larg, mai întrau încă vreo cinșpe …

Strada Carpenului colt cu Merișorului

Am continuat să merg și astfel, am ajuns și pe strada Carpenului colț cu Merișorului. În fundal se vede termocentrala de la Șimnic.

 Aleea 2 Parângului 03

Imediat după cățel, începe Aleea 2 Parâng. Probabil cea mai strâmtă stradă din lume !

Aleea 2 Parângului 02

Strâmtoarea străzii nu m-a împiedicat să avansez. Mă gândeam doar la ce se poate întâmpla dacă se întâlnesc două automobile venind din sensuri opuse. Dar sunt sigur că vecinii se înțeleg bine unii cu alții !

Strada Bariera Vâlcii

Din Aleea 2 Parâng, am pornit înapoi către centru, pe una dintre arterele importante ale orașului: Bariera Vâlcii, aflată într-un interminabil proces de reabilitare.


P.S. Ca să înlătur orice echivoc, voi preciza că în foto-reportajul de mai sus nu aduc o critică primarului Craiovei ci tuturor celor care s-au perindat în funcție, din anii 1990 încoace

Reclame