2016 01 Echipa de tenis a Romaniei

Am fost întrebat de mai multe ori în aceste zile, de ce cred eu că era atât de important ca meciurile de Cupă Davis să se desfășoare în Craiova.

Mărturisesc că întrebarea m-a luat pe nepregătite, crezând că lucrurile ar fi trebuit să fie clare. În egală măsură am realizat că nu am fost destul de explicit atunci când am postat articolul meu de ieri, despre refuzul primăriei Craiova în a găzdui o întâlnire internațională din Cupa Davis. Iată de ce, fără să am pretenția de a fi cuprinzător, voi spune doar că avem multe motive, dar două dintre ele sunt speciale pentru noi, craiovenii.

Primul motiv este legat de Florin Mergea, unul dintre componenții echipei naționale. Tenismenul s-a născut la Craiova și peste vreo două săptămâni urmează să împlinească 31 de ani. Să mai spunem că Florin este un multiplu campion: a câștigat Wimbledon – juniori atât la simplu cât și la dublu, a fost finalist în Australian Open, etc. Nu mă îndoiesc că printre craioveni ar fi destui oameni bucuroși să-l vadă și să-l revadă, iar competiția de Cupă Davis era un bun prilej. Florin Mergea este un jucător recunoscut pentru performanțele sale în special în meciurile de dublu, la Craiova urmând să evolueze atât la simplu cât și la dublu împreună cu Tecău. Nu în ultimul rând, să nu uităm că jucătorul nostru este foarte bine plasat și în clasamentul ATP. Click aici !

Al doilea motiv este Adrian Ungur. Puțină lume știe că acesta este ginerele lui Ilie Balaci, steaua Universității Craiova din perioada Craiovei Maxima ! Evident, nu acesta este prima lui calitate, pentru că la rândul său Ungur (născut la Pitești) este un jucător foarte bine plasat în clasamentul ATP. Dar m-ar fi bucurat să-l revedem pe Ilie Balaci în tribuna polivalentei, chiar și pentru un astfel de prilej.

În afară de aceste două motive speciale, mai vreau să adăugăm și alte motive:

  • tenisul de câmp a redevenit un sport cu multă vizibilitate. După Ilie Năstase și Ion Țiriac, șirul de succese al Simonei Halep a readus tenisul printre sporturile preferate de români. În plus, echipa noastră națională este alcătuită din jucători foarte bine cotați: pe lângă Florin Mergea și Adrian Ungur, Marius Copil și Horia Tecău (nr. 1 mondial la dublu) sunt nume de referință în tenisul mondial. Pentru craioveni ar fi fost un privilegiu să-i vadă jucând în Sala Polivalentă.
  • adversara naționalei României era echipa Sloveniei. Pe lângă faptul că istoria Cupei Davis nu consemnează o întâlnire directă între cele două echipe, suporterii români sperau la o victorie, mai ales că precedenta rundă desfășurată la Constanța, a fost pierdută în favoarea echipei Slovaciei. Fără îndoială, publicul craiovean, cunoscut și recunoscut pentru entuziasmul său, ar fi contribuit la succesul tricolorilor.
  • orașul Craiova are mare nevoie de evenimente sportive. Eșecul inițiativei Olguța Vasilescu & Pavel Badea în echipa de fotbal este iminent, deși nedorit. Prin urmare, iubitorii de sport din Craiova aveau nevoie de întâmplări pozitive, care să ajute la depășirea tristeții provocate de șirul de decizii proaste din fotbalul craiovean. Cele trei zile de competiție sportivă la vârf, ar fi fost un prilej de bucurie, de regal sportiv.
  • dezvoltarea afacerilor locale: restaurantele și hotelurile orașului ar fi avut doar de câștigat. Ba chiar și taximetriștii craioveni, despre care sunt sigur că ar fi muncit din greu ca să care mii de spectatori între diversele puncte de atracție ale orașului.
  • nu în ultimul rând, vizibilitatea suplimentară și notorietatea pozitivă de care s-ar fi bucurat orașul nostru.

Dar, despre toate acestea nu vom putea să mai vorbim acum, ci doar în următoarea etapă !

Reclame