Am avut bucuria să stau de vorbă cu un extraordinar om de fotbal, iubitor dintotdeauna al Universității Craiova și ultimul președinte de club care a reușit performanța de a câștiga eventul pentru echipă și pentru craioveni. Se întâmpla în sezonul 1990-1991. După cum v-ați dat seama, este vorba despre Marcel Popescu.

2016 01 09 Universitatea Craiova1991

Mi-a împărtășit câteva idei despre Universitatea Craiova, cum o vede acum, dar mai ales cum o vede în viitor. Pentru că eu cred că aceste idei pot constitui baza unui proiect sănătos, la rândul meu și cu voia dânsului, le aduc în discuție și aici, cu nădejdea că vom primi sfaturi și idei despre ce avem de făcut de aici înainte.

Dar iată și ideile sale:

  1. Universitatea Craiova, Știința – cum am alintat-o noi, este o stare de spirit unică
  2. Aceasta „religie” nu a fost niciodată privatizată, nici de Adrian Mititelu, nici de Mihai Rotaru, nici de Dinel Staicu și nici de Gigi Nețoiu.
  3. Ei sunt investitori, sau – dacă vreți – finanțatorii unui club celebru: Universitatea Craiova, echipa de fotbal.
  4. Mititelu a retras echipa de tradiție din campionat.
  5. Mihai Rotaru a venit cu o alternativă, o echipă având aceleași culori, același nume și activând în același oraș, a dorit să ocupe zona „emoționala”, aparent rămasă liberă. Operațiunea a avut un puternic iz politic, cu țintă electorală nedeclarată, dar cât se poate de evidentă.
  6. Atât Adrian Mititelu cât și Mihai Rotaru, au eșuat lamentabil. Primul a fost sufocat financiar, iar Mihai Rotaru nu a știut niciodată ce înseamnă fenomenul Universitatea Craiova.
  7. Universitatea Craiova va fi din nou o mare putere fotbalistică, doar atunci când va aparține cu adevărat Craiovei iar orașul Craiova va redeveni orașul craiovenilor. Asta se poate întâmpla în iunie 2016, după alegerile locale.
  8. De peste 20 de ani, Universitatea Craiova nu mai „deranjează” ierarhiile stabilite infracțional în fotbalul din România. Asta trebuie să ne dea de gândit, iar faptul că din învingători am fost transformați în învinși, profitându-se de naivitatea sau de complicitatea conducătorilor, este o realitate.
  9. Foarte interesant este cum se va juca campania electorală din 2016. Pentru cine va „trage” locomotiva electorala numită Universitatea Craiova ? Pentru PSD, adică pentru doamna primar Olguța Vasilescu ? Sau pentru PNL, adică pentru Pavel Badea ? Îmi pare rău să constat, dar așa cum se prezintă acum, „locomotiva electorala Universitatea Craiova” este mai degrabă o … mocăniță !!!
  10. Cu toate acestea, sunt convins că după mulți ani, din 2016, Universitatea Craiova va fi din nou a craiovenilor și nu a partidelor politice indiferent de numele lor. Pentru că echipa trebuie să fie doar a suporterilor săi și a orașului !

Așa cum spunea și Marcel Popescu, poate că nu sunt cele mai bune idei, dar pot constitui baza unui început: un proiect pentru Universitatea Craiova. Vă așteptăm să le îmbunătățiți. Nici nu ne dorim altceva !