2016 01 11 Atacuri in Germania 02

La aproape două săptămâni după ce au fost comise, ministrul german al justiției admite într-un interviu oferit publicației Bild am Sonntag (și citat de Deutsche Welle) că atacurile petrecute în câteva orașe al Germaniei în noaptea de Revelion au avut un caracter organizat.

Ca să-l și cităm pe dl. Heiko Maas, vom reda aici fraza extrasă din publicația amintită:

Nimeni nu poate să-mi spună că acțiunea nu a fost coordonată și pregătită. Suspiciunea mea este că această dată specifică a fost aleasă în mod special …

Mai mult, afirmația ministrului federal este întărită și de o declarație a ministrului de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger:

Aproape toți suspecții de violențele cu precadere sexuale comise la Koln în noaptea de Anul Nou sunt straini, îndeosebi solicitanți de azil sosiți în ultimele luni în Germania.

Înțelegem de aici că nu doar poliția germană a fost depășită de evenimente ci și serviciile speciale, cele însărcinate cu obținerea de informații necesare prevenirii unor astfel de evenimente. Pentru că – nu-i așa ? – coordonarea și pregătirea acțiunii la care se referă ministrul federal german s-a făcut, a avut loc. Iar asta nu se întâmplă oricum ! Este nevoie de locuri de întâlnire, de planuri, de repetiții, de simulări, de oameni care dau ordine și de alții, care primesc atribuții. Ori – după cum se înțelege – aceste lucruri s-au făcut sub nasul autorităților germane, fără ca cineva să-și dea seama ! Organizare, nu glumă !

În același context este bine să ne gândim și la felul în care lucrează autoritățile din România și mă gândesc doar la reacțiile întârziate în diverse cazuri. Ca să dau doar un exemplu, vă rog să ne aducem aminte măcar de un fost ministru al guvernului României care a fost înregistrat în timp ce lua șpagă un milion de euro în biroul său, prin 2008 și care a fost reținut pentru această faptă abia prin 2014, deci șase ani mai târziu. Cum vor funcționa lucrurile astea dacă cei care au înșelat vigilența serviciilor germane își vor propune să înșele și vigilența serviciilor noastre ? Mi-e teamă că în 6 ani, România va deveni un ținut al ayatollahilor …

Temerile mele nu sunt neîntemeiate. Este bine-cunoscut acceptul exprimat de președintele României cu privire la găzduirea în țara noastră a unui număr important de migranți proveniți din țările islamice. Mai puțin cunoscut este faptul că unul dintre viitoarele centre de cazare a acestora se găsește la doar două ore de mers cu mașina de centrul Craiovei, mai precis la Bumbești-Jiu. Absolut surprinzător, deși locuitorii orașului nu agreează defel o astfel de idee, primarul lor a acceptat fără alte comentarii cererea Ministerului de Interne, prin Inspectoratul General pentru Imigrări.

Putem spune că nu-i treaba noastră ce se întâmplă în alte orașe, dar nu-i așa. În orice caz, primarul unei comunități are datoria de a se bate pentru interesele cetățenilor săi, mai ales împotriva unor decizii mai mult decât discutabile.

Mai mult ca sigur, asistăm acum la o scădere a presiunii migranților, dar asta se întâmplă datorită sezonului rece. În schimb, până la primăvară nu mai este mult și odată cu încălzirea vremii ne vom confrunta și cu reluarea traficului de persoane dinspre Orient către Occident.

La fel de sigur, tema cazării câtorva mii de migranți pe teritoriul României va reveni cu mai multă forță decât s-a făcut vreodată.

Mi-am asumat candidatura pentru primăria municipiului Craiova, deci mi-am asumat și posibilitatea de a deveni primarul orașului.

Din această calitate, afirm cu toată fermitatea că sub autoritatea mea, administrația publică locală se va opune prin toate căile și mijloacele permise de lege la constituirea și / sau organizarea de tabere de cazare a migranților pe teritoriul municipiului Craiova. De asemenea, îndemn pe această cale și pe toți ceilalți primari / viceprimari / consilieri locali din județul Dolj să aibă aceeași atitudine.

Va fi spre binele nostru și spre binele copiilor noștri !

P.S. Imaginea care ilustrează articolul este o captură dintr-un filmuleț care circulă pe net și în care se vede clar cum un grup de oameni trage cu artificii către clădirea catedralei. Sugestiv, nu-i așa ? Dacă azi se folosesc artificiile, mâine ce alte dispozitive se vor mai folosi ?

Cred că nimeni nu-și dorește să vadă un astfel de spectacol în Craiova iar jetul de foc să fie îndreptat către fațada catedralei Sf. Dumitru. Sau împotriva oricărui alt lăcaș de cult …