Este de notorietate publică refuzul exprimat de primarul în funcție și adresat Federației Române de Tenis, cu privire la organizarea în polivalenta municipiului Craiova a meciurilor de Cupă Davis dintre echipele naționale ale României și ale Sloveniei.

Nu vreau să mai insist asupra acestei gafe extraordinare, mai ales că am scris despre asta, atât eu cât și presa locală. Dacă revin, o fac pentru că am aflat și adevăratul motiv pentru care orașul nostru este vitregit de spectacolul sportiv.

Vă amintiți probabil că motivele invocate de primărie erau superficiale și nu rezistau unei analize: primul dintre ele era lipsa banilor. Cică Primăria nu ar fi fost în stare să contribuie cu cca. 40.000 de euro așa cum pretindea federația. Evident, o scuză penibilă cât timp aceeași primărie dăduse cu puțin timp în urmă o sumă similară pentru o gală de box. Penibilul scuzei a fost remarcat și de propaganda pesedistă, așa că au aruncat pe piață un alt motiv, la fel de aiuritor: cică sala nu ar fi fost omologată pentru competiții de tenis. Nu mai conta că federația susținea contrariul, respectiv că până la data competiției era suficient timp pentru omologarea sălii.

2016 01 18 RC

De fapt, refuzul primăriei nu are la bază nici lipsa banilor nici omologarea sălii. Adevăratul motiv este mai degrabă electoral. Mai precis, dna. primar s-a gândit că 8 martie este într-o perioadă de precampanie și că este bine să folosească prilejul pentru a oferi un concert doamnelor și domnișoarelor din orașul Craiova. În acest scop a fost ales celebrul pianist Richard Clayderman, acesta urmând să susțină concertul chiar în Polivalenta craioveană.

Evident, un turneu de Cupă Davis cu două meciuri și festivitate de premiere pe data de 6 martie urmat de un eveniment de calibrul concertului lui Clayderman pe data de 8 martie, nu aveau cum să fie despărțite doar de o zi, adică ziua de 7 martie ! Nu de alta, dar în aceea singură zi trebuiau dezafectate echipamentele specifice turneului de tenis, inclusiv covorul de joc. Apoi urma montarea scenei, a instalațiilor de sunet și lumini fără a mai vorbi de probele de instalații de tot felul ce au loc în astfel de situații. Timpul ar fi fost insuficient, este clar …

Prin urmare, dintre cele două evenimente, primăria a ales concertul lui Clayderman și a renunțat la meciurile de Cupa Davis.

O să se găsească destui care să spună că preferau concertul și că prin refuzul adresat federației române de tenis, primăria Craiovei a procedat corect. Acestora le voi spune doar că ambele evenimente au importanța lor și că se puteau organiza fără probleme în Craiova. Cupa Davis la Sala Polivalentă iar Richard Clayderman la Centrul Multifuncțional din cartierul Romanești.

Un primar responsabil nu avea voie să rateze niciunul dintre cele două evenimente !

Reclame