Vouă vi se pare normal ? Pe parcursul unui an, primăria municipiului Craiova și-a pierdut întreaga conducere: primarul, un viceprimar, city-managerul, secretarul. Pe rând, cu toții au intrat în coliziune cu legile țării.

2016 04 01 Nicoleta Miulescu

Nicoleta Miulescu, fost secretar al primăriei Craiova, trimisă în judecată.

Îmi pare rău să constat, dar în ultima parte a mandatului dnei. Olguța Vasilescu, procurorii DNA au avut multă treabă în Primăria Municipiului Craiova, iar dacă facem un scurt inventar, o să constatăm că primul caz a fost dna. Nicoleta Miulescu, secretar al primăriei din cele mai vechi timpuri. În februarie 2015, alături de fostul primar Antonie Solomon, dna. Miulescu a fost trimisă în judecată pentru un abuz în serviciu din care ar fi rezultat retrocedarea ilegală a unuia dintre imobilele aflate în patrimoniul primăriei.

2016 04 01 CC

Viceprimar al Craiovei, în cătușe pe scările Tribunalului.

Scurt timp după aceea, a urmat viceprimarul Cristina Calangiu, fostă președintă a organizației PNL Craiova, intrată în consiliul local pe listele comune ale USL. În ce o privește pe dânsa, procurorii DNA au avut alte reproșuri: cică ar fi primit mită pentru a facilita angajări în spitale din Craiova.

2016 04 01 OV

Primar al Craiovei, în cătușe pe scările DNA București.

În fine, ultima acțiune a DNA în relație cu Primăria Craiova, s-a soldat cu reținerea urmată de arestarea primarului în funcție, dna. Olguța Vasilescu. Propaganda de partid îi plânge de milă pentru că – vezi-Doamne – ar fi vrut să obțină nu-știu-ce sponsorizări, dar comunicatul DNA vorbește despre nu mai puțin de 8 infracțiuni: luare de mită, folosirea autorității pentru obținerea de foloase necuvenite și spălare de bani. Cunoscând cum merge propaganda, parcă nu aș pune bază pe ei, dar aș lua de bun ce zice DNA-ul.

Și nu este tot ! Chiar dacă s-a vorbit mai puțin, printre funcționarii din primărie căzuți în lupta cu DNA-ul, mai avem încă unul: Radu Preda, city-managerul instituției, adică omul care – conform atribuțiilor de serviciu – dublează primarul în multe din activitățile sale. În ce-l privește pe acesta din urmă, el ar fi doar complice la infracțiunile de luare de mită.

Prin urmare, iată cum întreaga conducere a primăriei Craiovei este căzută sub asaltul DNA și în imposibilitatea de a mai gestiona treburile publice.

Din nefericire, această situație urmează celei din mandatul precedent, când primarul în exercițiu a avut propriile sale probleme cu ofensiva procurorilor DNA, materializate (după cum ne aducem aminte) în arestare, trimitere în judecată, urmată de condamnare și toate celelalte.

Ca întotdeauna, mă întreb ce-i de făcut ? Sincer, mi-aș dori să ne implicăm cu toții la lupta anticorupție, mai ales că nu-i așa de complicat. Trebuie doar să nu mai votăm oamenii asupra cărora planează suspiciuni de corupție, oameni care fac obiectul dosarelor de cercetare, oameni care aduc o proastă imagine atât pentru ei, dar mai ales pentru întregul nostru oraș. Ca să vă dau un singur motiv de meditație, vă rog să țineți cont că marile companii evită să investească în orașele în care administrația este coruptă. Iar absența investitorilor se traduce prin lipsa locurilor de muncă.

Credeți că întâmplător Doljul este județul cel mai afectat de șomaj din toată România ? Ei bine, nu ! Această situație este rezultatul direct al corupției care face regulile în mediul de afaceri și în administrație. Iar ca să schimbăm lucrurile, depinde doar de noi și de votul din prima duminică a lunii iunie.

Reclame