Protestul transportatorilor este rezultatul direct al haosului care domnește în autoritățile statului român, în cazul de față ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Deși are atribuții clare în reglementarea pieței asigurărilor, această instituție nu a făcut nimic, ani în șir. Conducerea este mobilată cu personaje numite politic, la fel și restul de funcționari. Cu toții sunt plătiți cu sume exorbitante, pe motiv că „așa se plătește și în Europa” sau „sunt profesioniști de excepție, deci merită salarii de excepție”.

De fapt, sunt doar niște politruci, sau neveste de politruci. Iar profesionalismul lor se vede: transportatorii nu mai sunt în stare să susțină din banii lor acești paraziți.

Încercarea guvernului de a repara în ceasul al treisprezecelea o situație care se agravează de ani buni este sortită eșecului. Un cancer nu-l vindeci cu pastile și injecții. Este nevoie de operație pentru extirparea tumorii. Mai precis, nu trebuie început cu înghețarea tarifelor ci cu demiterea conducerii ASF și mai ales cu reformularea atribuțiilor acestei instituții.

P.S. Știți cât este salariul lui Mișu Negrițoiu (președintele ASF) ? Nuu? Ei bine, aflați: 13.000 euro / lună. Dar salariul lui Cornel Coca Constantinescu (prim-vicepreședinte ASF)? Nuuu? Ei bine, aflați iar: 13.800 euro / lună. Mai adăugați aici diverse neveste, soți, copii, frați, cumnați de oameni politici. Și pentru aceștia sunt asigurate salarii de mii de euro, lunar.

Cine plătește aceste salarii ? Păi chiar transportatorii ăia care azi fac miting prin București.