Despre eșecul PNL Dolj se pot spune multe, dar ne oprim la primul sfert. Ceea ce contează este că în alegerile din 2004, Alianța Dreptate și Adevăr (formată din PNL și PD) a obținut în Dolj cinci parlamentari: trei din partea PNL și doi din partea PD. Doisprezece ani mai târziu, aceleași două partide (între timp fuzionate), obțin doar trei parlamentari: doi din partea PNL și unul din partea fostului PD. Unde mai pui că a lipsit de puțin să fie doar doi !

Adevărul este că nota de plată trebuia să vină. Nu poți să dai liberalismul doljean pe mâna lui Oprea și a lui Stroe. Nu poți să-l ții pe Mișu Voicu președinte de filială și să mai ai și performanțe. Omul ăla, pe unde a trecut, a stricat. Iar în urma lui a lăsat doar țucălari învățați că orice pas înainte nu se face prin muncă ci se plătește: cu bani sau prin nenumărate limbi în curul șefului.

Dar după cum spunea Abraham Lincoln, poți să prostești câțiva oameni tot timpul și poți să prostești toți oamenii o perioadă, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul.

Așa s-a întâmplat și cu echipa alcătuită din Mișu Voicu și țucălarii lui: au prostit filiala liberală în fel și chip, că privatizează uzina Electroputere, că sunt urmașii lu’ Brătianu, că vor să câștige Primăria Craiovei, că nu iau șpagă, etc. Cu această atitudine le-a mers ani buni, prostindu-și nu doar colegii ci mulți alți oameni, unii chiar de bună credință …

Dar ce să vezi ? Ei bine, lumea le-a luat seama și i-a pus pe tobogan. Coborârea a început și dacă nimeni nu va reacționa, la capătul rampei se vor amesteca cu toți ceilalți ratați ai istoriei postdecembriste a României.

Continuați în același fel, măi fetelor, continuați. În următoarea rundă electorală, nu mă îndoiesc că marea bătălie nu se va da pentru cine-știe-ce proiect regional ci pentru singurul loc care va mai fi eligibil pentru bieții peneliști doljeni. Dacă va mai fi și ăla …

*

P.S. Nu degeaba lui Mișu Voicu i se spune „șobolanul”. A mirosit din timp dezastrul cu care se va confrunta filiala pe care o păstorește de zece ani și a sărit în barca de salvare pe care și-a pregătit-o din timp: s-a dus să prostească lumea prin PNL Diaspora. Până i-or lua și ăia seama …


Desenul care ilustrează articolul este împrumutat de la caricaturistul Vidu. Puteți să vă amuzați cu multe alte caricaturi haioase ale artistului făcând un clic aici.