Înainte de a susține sau nu comunitatea LGBT, cred că-i bine să înțelegem ce înseamnă cele patru inițiale care alcătuiesc acronimul, chiar dacă pentru multă lume lucrurile sunt clare: L – lesbianism, G – [comportament] gay, B – bisexual, T – transsexual.

Ce înseamnă cei patru termeni, de asemenea, se știe. Dar pentru a nu exista dubii, voi transcrie explicația de dicționar pentru fiecare, fără interpretări de niciun fel.

Așadar, lesbianismul este atracția emoțională și erotică a unei femei pentru o altă femeie.

Comportament gay se referă la aceeași situație ca în cazul atracției între două femei, doar că de această dată, avem de a face cu atracția între doi bărbați, numiți îndeobște homosexuali.

Bisexualul este cel care manifestă o atracție simultană pentru ambele sexe, atât femei cât și bărbați.

În fine, transsexualul este reprezentat de indivizi care au o constituție psihologică caracterizată prin convingerea fermă că ar aparține sexului opus. Uneori apare și dorința obsedantă de a-și schimba sexul.

Prin urmare, comunitatea LGBT este alcătuită din lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali.

Deși nu sunt foarte sigur unde există granițele, cum au fost ele trasate și mai ales cum stau indivizii în raport cu acestea, primele două situații (lesbi și homo) pot fi acceptate și nu este o părere pe care mi-am format-o de-ieri-de-azi. Să nu uităm că legislația care incrimina aceste comportamente s-a modificat substanțial, iar problemele existente cu ani în urmă s-au diluat și în bună măsură, chiar au dispărut.

În schimb, peste ultimele două variante de comportament sexual (bisexualitate și transsexualitate), se trece cu prea mare ușurință, neglijând sau minimalizând ce înseamnă ele. Cu la fel de mare ușurință trecem și peste discuția cu privire la dreptul acestora de a înfia copii.

Contestăm familia tradițională ? Mda, în ultimul timp toată lumea contestă câte ceva, inclusiv familia … Și totuși, ca să-i mulțumim pe bisexuali, cum ar cum ar fi o familie alcătuită din doi bărbați și o femeie ? Sau din două femei și un bărbat ? Sau, cum ar fi în familia de transsexuali dacă unul din parteneri se simte azi femeie, iar peste un an se simte bărbat ?

Chiar vi se pare normal ? Cum ar arăta normalitatea în care această mutație administrativă și socială ar fi permisă ? Și, mai ales, cum ar evolua un copil înfiat de o astfel de familie ?

În fine, chiar dacă sunt sigur că mulți vor sări ca arși, nu mă poate convinge nimeni că transsexualitatea este altceva decât o dereglare de comportament. Cum altfel poate fi o persoană care se naște femeie, dar care dorește să devină bărbat prin schimbarea sexului în urma unei operații estetice ? Cred că mai degrabă, o astfel de persoană ar avea mare nevoie de consiliere psihologică, spre binele ei și al societății din care face parte.

P.S. Fotografia este o imagine luată de la o paradă pentru drepturile comunității LGBT. Vă asigur că sunt disponibile și imagini mai grele, care sfidează orice normă de comportament civilizat.