Răspunsul este că-i ministru pentru relația cu parlamentul ! Așa figurează pe lista membrilor guvernului !

În mod normal, ministrul Viorel Ilie nu ar trebui remaniat. Măsura corectă este desființarea Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, deoarece este inutil.

De fapt, în absolut toate ministerele funcționează câte o direcție specializată în relația cu Parlamentul. De asemenea, în Parlament funcționează câteva departamente care au exact aceleași atribuții. Nimic nu împiedică compartimentele ministerelor și parlamentului să discute între ele despre fluxul legilor, situația amendamentelor, stadiul informărilor, etc. Ba – mai mult – chiar asta fac.

Și atunci, care este rolul ministerului respectiv ? Evident, doar pentru a asigura câteva sinecuri pe care un partid să le ofere membrilor săi.

Câte slujbe bine plătite sunt acolo ? Conform organigramei, ministerul are 66 de angajați. Dintre aceștia, unul este ministrul și încă unul este secretarul general. Cei doi sunt dublați de un secretar de stat și un secretar general adjunct. Evident, cei patru demnitari sunt sfătuiți de un purcoi de consilieri iar pentru confortul propriu mai dispun și câte o secretară plus un șofer.

P.S. Salut de pe acum o eventuală inițiativă a oricărui partid politic care își va asuma desființarea acestui minister. Până acum, niciuna din echipele guveramentale perindate pe la Palatul Victoria nu a ăncercat așa ceva, semn clar că s-au complăcut într-o situație convenabilă.