„Barna în turul II” a devenit obiectivul de prim rang pentru militanții USR & PLUS. Este normal: dacă tot au intrat în competiția prezidențială, își doresc ca omul lor să joace finala, cu speranța mărturisită că în turul II îl vor bate pe Iohannis.

Dar ce metode folosește staff-ul de campanie pentru ca această adevărată performanță electorală să fie posibilă ? După cum s-a văzut, metode clasice: i-au organizat candidatului întâlniri cu oameni din diverse categorii sociale și profesionale, i-au făcut o poză cu pisicu’, l-au trimis să țopăie la un șotron, etc. Dar peste toate astea, au mai adăugat o campanie prin care cer votanților lui Iohannis să nu-și voteze preferatul în turul I, pentru că, oricum, are destule voturi și să-l voteze pe Dan Barna, astfel încât, acesta și nu altul, să fie cel care va accede în turul II.

Și ce va face Dan Barna în turul II ? Păi – după cum spun și speră toți pluseriștii – Dan Barna îl va învinge pe Klaus Iohannis.

Acum, ce să înțeleagă omul care și l-ar dori pe Iohannis președinte ? Doar că activiștii USR îl cred prost. Adică tu îl vrei pe Iohannis președinte, dar chiar dacă-l vrei, nu-l votezi. Conform îndemnurilor USR, mai bine îl votezi pe Barna ca să intre în turul II și să-l bată pe Iohhanis. Tare de tot, nu-i așa ?

În loc de concluzie: eu cred că cei care îl vor președinte pe Iohannis trebuie să nu ia în seamă fanteziile electorale propuse de USR. Dimpotrivă, să-l voteze pe Iohannis, atât în turul I cât și în turul II. În ce privește al doilea clasat, nu cred că-i treaba noastră. Cel mai corect este să lăsăm electoratul să decidă. Că d-aia avem dreptul să votăm.