Ponta face un anunț de bun simț: primarii care au favorizat PDL în alegerile de ieri vor fi excluși din partid. Se referă desigur, la partidul pe care îl conduce, adică la PSD.

Un anunț similar i-ar face bine și PNL-ului.

Iar clarificările trebuie să înceapă de la Baia Mare, unde primarul așa-zis liberal, dl. Cătălin Cherecheș, nu s-a sfiit să susțină explicit candidata PDL în detrimentul fostului său coleg de la PSD, dl. Florin Tătaru. Ba mai mult decât atât, primarul s-a ocupat să organizeze cu multă pompă și alai vizita Elenei Udrea, ministreasa blondă a Băsescului, taman în campania electorală, de parcă contractul între Primărie și Minister nu putea fi semnat cu aceleași consecințe și în zilele următoare.

Iar dacă tot se apucă de treaba asta, Crin Antonescu poate aruncă o privire și în curtea liberală de la Dolj, unde toți primarii liberali din colegiul vicepreședintelui Mișu Voicu au anunțat public că renunță la PNL pentru a candida în 2012 din partea UNPR.  Nu de alta, dar dacă acum avem surprizele pentru parlament, peste puțin timp s-ar putea să avem surprize și pentru președinție.

P.S. Atenție însă, curtea liberală nu mai este la sediul PNL din centru ! Acesta s-a mutat – nu se știe unde – deoarece sediul PNL a devenit fostul sediu PNL. Casa a fost recuperată de foștii proprietari, care s-au grăbit să evacueze partidul. Acum ședințele nu se mai țin, iar dacă se țin totuși, cică au loc prin cârciumi, între o partidă de zaruri și una de tabinet.