Motto: „Marele conducător Nicolae Ceauşescu a îndurat multe în trecut, a fost închis, torturat, dar datorită curajului şi a încrederii sale în viitorul ţării a înfăptuit realizări majore”. Jimmy Carter, la Casa Albă în 1978.

Un grup de oameni de bine m-au informat cu îndreptățită (pentru ei, desigur) mândrie revoluționară că ministrul lor de finanțe a fost declarat omul anului de publicația financiară The Banker.

Acum este clar că nu mai este nimic de făcut, domnu’ Ialomițianu va rămâne cu distincția iar The Banker va rămâne cu rușinea. Nu mă îndoiesc că peste ani și ani vor privi cu regrete la decizia luată pe finele anului 2011.

Știu că fac o comparație forțată, dar entuziasmul pro-guvernamental merită nițică apă rece pe spinare, poate le mai trece din fierbințeală. Prin urmare, o să vă rog să ne aducem aminte cu toții de Nicolae Ceaușescu și de „larga recunoaștere internațională” de care se acesta se bucura.

Vizitele de stat în cele mai importante democrații ale lumii, primirile la aproape toți factorii de influență politică și economică au fost pentru Nicolae Ceaușescu niște realități ale anilor 80.

La fel ca distincția oferită zilele trecute domnului ministru Ialomițeanu.