Ce supărare pe Elena Udrea ! Tocmai acum, de Crăciun, când toată lumea se bucură de sarmale, ţuică fiartă şi pomana porcului, cică un nou trucaj grosolan a fost fabricat în laboratoarele specializate în dezinformarea poporului. Acum nu ar mai fi vorba de un film care să silească Preşedintele în exerciţiu să jure strâmb, ci vai ! de o fotografie menită să afecteze reputaţia neştirbită a doamnei ministru. Şi pe lângă reputaţie şi imaginea ţării, de parcă ar fi tot una.

Îmi pare rău pentru madama-ministru că deşi a avut curajul civic de a poza pentru The One, nu are curajul politic de a recunoaşte asta. În loc de a înălţa fruntea sus şi a spune „Da, eu sunt aia de pe copertă, şi ce-i cu asta ?” vedeta pictorialului preferă să ţipe ca din gaură de şarpe că nu-i adevărat şi că – nu-i aşa – este victima unei înscenări … Mai lipseşte să-l arate cu degetul pe Patriciu, sau cine ştie de data asta, pentru variaţie pe Voiculescu.

Mie îmi este clar: Elena Udrea chiar a minţit când a declarat că nu a pozat pentru revista One. Dovadă este fotografia alăturată, care o prezintă cu tot cu ţâţe pe doamna ministru încă de la copertă. E drept, imaginea este din 2006 când persoana nu avea funcţiile de astăzi. Fusese doar şefa cancelariei lui Băsescu.

De altfel, dacă privim cu atenţie coperta, revista în cauză a avut în mai 2006 o prestaţie complexă: în acelaşi număr (ca să zic aşa) avem parte de povestea de dragoste a lui Marius Tucă, de sfaturile de cumpărături din partea Mariei Marinescu, ba chiar şi de un „Ghid de manipulat bărbaţi” semnat de Anna Lesko ! Aşadar, un pictorial cu Elena Udrea nu putea decât să întregească echipa de vedete şi temele propuse de acestea.

Până la urmă, mă gândesc că este şi o parte bună în toată povestea asta: dacă a minţit în ce priveşte pozatu’, poate nu a minţit în campania electorală.