Acu’ vreo două zile, propaganda pesedistă din Craiova plesnea de fericire pentru că orașul nostru fusese inclus pe locul treișpe într-un fel de top al destinațiilor turistice „incredibile” din Europa și din lume, întocmit de o publicație britanică, The Telegraph.

De fapt, este vorba despre un articol publicitar pricinuit de faptul că o companie aeriană (Wizz Air) a început să opereze și pe relația Craiova-Liverpool și cum reclama este sufletul comerțului, situația trebuia adusă cumva la cunoștința celor interesați. Ceea ce s-a și întâmplat, serviciul de PR de la respectiva companie găsind această soluție.

Printre motivele pe care turiștii britanici le-ar avea să ajungă în Craiova, autorul articolului l-a indicat pe celebrul Constantin Brâncuși, ale cărui sculpturi pot fi văzute în Muzeul local. Dacă jurnalistul de la The Telegraph ar fi știut despre Craiova mai mult decât îi oferă o căutare de câteva minute folosind  Google, ar fi putut să recomande turiștilor britanici și concerte susținute de pianistul Mihai Ungureanu la Filarmonica din Craiova.

Nu a făcut-o și poate că este mai bine. Începând cu acest an, Mihai Ungureanu nu mai este director artistic al Filarmonicii. Din nefericire, PSD-ul local a decis că celebrul pianist îi încurcă așa că au făcut tot posibilul să-l dea afară din serviciu.

„Păcatul” lui Mihai Ungureanu este că a contestat în justiție numirea de către primărie a directorului Filarmonicii, numire care s-a făcut încălcându-se legea. Pentru o astfel de „blasfemie”, epilogul nu putea fi  altul decât îndepărtarea din funcție a contestatarului, folosind modelul consacrat de PCR încă de acum șaptezeci de ani.

Deși este unul dintre cei mai buni pianiști români, deși este un artist de prim rang cu care craiovenii ar trebui să se mândrească, Mihai Ungureanu nu va mai contribui la realizarea programelor artistice ale Filarmonicii craiovene.

Iar dacă vreun autor britanic de clasamente turistice și culturale s-ar gândi să promoveze și concertele lui Mihai Ungureanu, va trebui să renunțe și să-l excludă din orice program. În schimb, poate va include câteva concerte de manele.


Pentru cei care reușesc să citească articolul până la capăt, le ofer și o înregistrare din concertul pentru vioară pian și orchestră de Mendelssohn, cu maestrul Mihai Ungureanu la pian. Click aici !