Una din știrile acestei săptămâni, zice că oficiali din Ministerul Sănătății au luat hotărârea de a distruge peste un milion de doze de vaccin antigripal. Motivul este cât se poate de serios, întrucât dozele cu pricina ar fi expirate. Până aici toate bune. Putem dormi liniștiți din moment ce Ministerul veghează pentru noi și vigilent, trimite la crematoriu substanțele acelea, care ne pot face atâta rău …

Pe de altă parte, acum vreun an, o altă știre zicea că același Minister al Sănătății, caută cu disperare un milion de doze de vaccin antigripal. Până la urmă, cele un milion de doze s-au cumpărat, pentru că o adunare de specialiști intitulată Comitetul de Coordonare pentru Gripă (sic !) a cerut Guvernului alocarea de bani pentru respectiva achiziție. Dacă ne aducem aminte isteria care cuprinsese populatia acum un an, o să fim de acord că și atunci s-a luat decizia corectă.

Și totuși ! O aritmetică simplă ne arată că dacă acum un an s-au cumpărat un milion de doze de vaccin iar anul acesta se distrug un milion de doze de vaccin, atunci, anul trecut s-au cumpărat cu un milion de doze mai mult decât era nevoie.

Altfel spus, avem o dovadă de incompetență. Nu credeți că ar trebui ca cineva să își dea demisia ?