Domnule Mihai Voicu, vă rog să demisionaţi din funcţia de preşedinte al filialei PNL Dolj.

În mod normal, nu ar trebui să aduc şi argumente care să-mi susţină rugămintea, deoarece rezultatele obţinute de organizaţia doljeană în alegerile pentru Parlamentul European vorbesc de la sine: 9,38 % s-a mai obţinut doar pe vremea Convenţiei Democratice, sau cu ani în urmă, când PNL nici măcar nu a mai intrat în Parlament.

Şi totuşi, argumentele sunt necesare, pentru că în buna regulă a mistificărilor folosite mereu, veţi încerca să prezentaţi şi acest rezultat vădit dezastruos ca fiind o incontestabilă realizare.

Prin urmare, fără a avea pretenţia că voi menţiona toate motivele, voi pune aici câteva dintre ele, care se vor adăuga celui de mai sus şi despre care sper că vă vor determina să luaţi o decizie înţeleaptă.

Domnule Voicu, sub conducerea dvs., filiala PNL Dolj nu mai are activitate. Mai precis, nu se organizează conferinţe de presă, nu se organizează întâlniri cu alegătorii, nu se organizează dezbateri despre programele PNL sau despre problemele comunităţii. Nu există niciun fel de modalitate prin care ideile liberale să fie promovate către cetăţenii oraşului sau judeţului. Mai mult decât atât, deşi este filiala unui partid politic, PNL Dolj nu are activitate politică. Şedinţele săptămânale se ţin lunar sau deloc, iar întâlnirile cu organizaţiile din judeţ se ţin doar pentru că aşa obligă statutul. Oamenii noştri din teritoriu nu sunt susţinuţi în niciun fel şi deşi există consilieri judeţeni şi parlamentari, nimeni nu se interesează de ei. În consecinţă, majoritatea organizaţiilor de pe cuprinsul judeţului s-au desfiinţat sau nu mai au niciun fel de activitate.

Domnule Voicu, deşi gestionaţi (direct sau prin interpuşi) activitatea filialei PNL Dolj de aproape un deceniu, nu există un program PNL dedicat oraşului Craiova sau judeţului Dolj.Niciunul dintre colaboratorii dvs. nu a avut preocuparea elaborării de soluţii pentru problemele cu care se confruntă oraşul Craiova sau judeţul Dolj. Vă înţeleg, chiar dacă nu sunt de acord. Vă înţeleg pentru că nu v-aţi născut aici şi cu excepţii aproape involuntare, nici nu petreceţi timpul aici. Nu sunt de acord deoarece în timp ce dvs. contribuiţi la stagnarea judeţului Dolj, alte zone ale ţării sunt sprijinite de reprezentanţii lor şi se mişcă pe toate planurile: economic, social, cultural, infrastructură, etc. Pentru PNL Dolj, alegerile vin şi trec fără să lase urme şi prin grija dvs. nici măcar nu există continuitate de la o rundă electorală la alta. De fapt – ştiţi bine ! – nu aţi dorit niciodată pregătirea unui candidat pentru Primăria Craiovei sau pentru preşedinţia Consiliului Judeţean pentru a nu deranja adversarii politici, nici măcar în acest fel.

Domnule Voicu, v-aţi înconjurat de prea mulţi oameni care utilizează partidul pentru satisfacerea intereselor personale, de multe ori la limita legii sau chiar dincolo de lege. Nu întâmplător, Sergiu Drăgancea (preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL Dolj !!!) a fost arestat şi ispăşeşte o pedeapsă pentru luare de mită. Nu întâmplător, Călin Viorel (fost vicepreşedinte PNL şi candidat pentru un post de senator) stă în închisoare pentru evaziune fiscală. Nu întâmplător, există primari în judeţ care sunt cercetaţi de DNA. Nu întâmplător, unii dintre aceştia au ajuns după gratii. Nu, acestea nu sunt nişte întâmplări vechi, ci sunt un mod de lucru, pentru că bunul dvs. colaborator Dan Mogoş sau chiar Mircea Guţă, primarul Calafatului, sunt chiar acum anchetaţi de DNA. Nu încercaţi să susţineţi că în aceste cazuri vorbim despre răzbunări politice. Ştim prea bine că nu-i aşa ! Prin urmare, nu vă miraţi că oameni reprezentativi ai oraşului evită Partidul Naţional Liberal.

Domnule Voicu, aţi dovedit mereu că sunteţi incapabil să gestionaţi activitatea organizaţiei judeţene. Scuza că judeţul Dolj este prea mare nu poate fi acceptată, deoarece sunteţi la fel de incapabil să gestionaţi activitatea până şi în colegiul pe care susţineţi că îl reprezentaţi. Ca să nu vă fie greu în campaniile electorale, v-aţi aranjat cel mai mic colegiu electoral din ţară. Cu toate astea, sunteţi în continuare aproape un necunoscut în localităţile ce îl compun. Nu interacţionaţi în niciun fel cu oamenii locurilor şi probabil exasperaţi de inutilitatea dvs. politică, toţi primarii PNL din localităţile colegiului au părăsit partidul. Subliniez, ca să se ştie: toţi primarii PNL au plecat, nici măcar unul nu a rămas ! Din nefericire, nu-i prima dată când se întâmplă asta, deci nu este o excepţie !

Iată de ce, domnule Voicu, vă rog public să plecaţi de unde aţi venit.

Vă rog să vă găsiţi un alt loc sub umbrela PNL-ului, eventual într-o filială puternică cu rezultate notabile, adică într-un loc în care incompetenţa managerială pe care aţi probat-o să nu poată produce efecte atât de grave ca aici.

De asemenea, vă rog să aveți în vedere că cele cuprinse în această scrisoare nu sunt susținute doar de mine, ci de mulți alți membri PNL din Craiova și de de pe cuprinsul județului Dolj. Sperăm cu toții că veți avea maturitatea și curajul de a da onora această pretenție justificată, dar dacă demisia dvs. nu se va întâmpla, vom trece cu toții la adunarea de semnături prin care vom cere președintelui partidului și Biroului Permanent Central demiterea dvs.

Cu încredere și speranță,

Dan Horațiu Buzatu