2016 02 15 Trei candidati

Aflu cu surprindere și fără plăcere că cei doi candidați ai celor două principale partide politice refuză participarea la dezbaterea de proiecte pentru municipiul Craiova propusă și organizată de Alege TV.

Încerc să-mi dau seama ce fel de resorturi animă un comportament autist și nedemn pentru un competitor, mai ales că prezența în dezbaterile publice înseamnă înainte de orice altceva respect pentru craioveni, mai ales pentru cei preocupați de alegerea viitorului primar.

Cred că în cazul dnei primar Vasilescu este vorba despre frică. Pe undeva o și înțeleg: după patru ani de osanale neîncetate, dânsa trebuie să vină și cu explicații pentru nenumăratele eșecuri, așa că încearcă să evite confruntările și întrebările altor ziariști decât cei agreați. Dar asta-i lumea reală și trebuie să înțeleagă chiar și dumneaei că una sunt laudele din presa locală și alta-i banul public aruncat pe apa sâmbetei, sifonat în așa-zisul proiect de Capitală Culturală europeană sau alte rateuri caracteristice actualei administrații.

Chiar dacă doamna nu vrea să vină cu explicații în dezbaterile publice, o asigur că explicațiile le va da totuși … Înșelătoriile organizate de primărie nu pot minți chiar pe toată lumea !

În cazul dlui. Badea, neînțelegerea mea este și mai mare ! După cum se știe, dânsul are și antecedente sportive, ori în lumea sportului, participarea într-o competiție de orice fel este onorantă, chiar dacă – așa cum este cazul de față – nu există garanția unei victorii. Mă întreb și vă întreb: cum ar fi fost meciurile de fotbal dacă sportivii dădeau bir cu fugiții înainte de fluierul de început de meci ? Să fie vorba despre unele decizii proaste ale echipei de campanie ? Sau – ca și în cazul dnei primar, explicația să fie tot frica ?

Eu le sugerez să revină la deciziile luate și să participe la dezbatere. Este o chemare la întrecerea electorală ! Știm că dna Vasilescu preferă întrecerile socialiste, după cum știm și că dl Badea preferă întrecerile așa-zis capitaliste. Dar aici este vorba de o întrecere electorală, iar participarea nu este doar în interesul lor ci – recunosc ! – și în interesul meu: o să-i văd pe amândoi câte parale fac în realitate.

Dacă totuși nu vor veni, le transmit celor doi figuranți că de ce le este frică nu scapă. Chiar dacă nu au curajul unei confruntări acum, nu vor putea evita confruntarea programată de lege pe data de 5 iunie.

A bon entendeur, salut !